Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Sedmička zajímavých příspěvků - #7linkscz

19. 07. 2010 - 20:47

ProBlogger si vymyslel malou akci 7 links challenge, kdy se blogeři podívají do minulosti a vytáhnou sedm zajímavých příspěvků. V ČR začala Eliška a ostatní se postupně přidávají, tak zkusím u sebe najít taky něco zajímavého.

1. Můj první příspěvek

I když by to podle času vydání měl být příspěvek Accessibility Toolbar s pěkným id číslo 7, první příspěvek na blogu s id 1 byl s názvem Malá renovace a přestavba stánek.

Před blogem jsem měl ještě od 5.8.2000 sekci zpráviček, kde jsem informoval o novinkách na webu a střípcích ze studentského života na Matfyzu.

2. Příspěvek, jehož psaní mě bavilo nejvíce

V dobách, kdy se ještě o Google příliš nevědělo bylo dobrodružství sledovat informace ze zahraniční a dozvídat se strategicky vypouštěné informace "ze zákulisí". Informačně nejbohatší byl podle mě článek - 60 minut s Googlem

3. Příspěvek se skvělou diskusí

Jedinou diskusi bych asi vybíral velmi dlouho, proto zde uvedu tři. Jedna z podnětných a doplňujících byla pod příspěvkem 7 tipů pro Google SketchUp.

Největší počet komentářů si zasloužil příspěvek 11 tipů jak nepřijít o účet v Google AdSense.

A hned na druhém místě podle počtu komentářů byl článek Centrum.cz - pohled zevnitř. Článek byl napsaný jako reakce na jeden z komentářů, ale vyvolal odezvu jak u konkurence, tak i u stávajících nebo bývalých zaměstnanců Centrum.cz.

4. Příspěvek, který bych sám rád napsal

Přemýšlel jsem dlouho, ale nakonec mě napadl Pixy a jeho vynález - Rychlé rollovery bez načítání. Vymyslet a napsat o něčem, co se dostane i do zahraničí je touha nejednoho webového psavce.

5. Můj nejužitečnější příspěvek na blogu

Příspěvek s informací a nástrojem, jak snadno zpracovat XML export zájezdů od společnosti Invia.cz byl zmiňován několika lidmi i v letošním roce (3 roky po zveřejnění).

6. Název příspěvku, na který jsem hrdý

Asi příspěvek Google nasazuje satelit - lákavý titulek, který se mi objevil před očima, když jsem hledal v paměti. Ale jestli je opravdu poutavý a láká k přečtení zbytku článku - to už musí posoudit čtenáři.

7. A nakonec něco, co by si mělo přečíst více lidí

Na blogu jsem se většinou věnoval společnosti Google, ale ne vždy jsem je vynášel do nebes. Příkladem může být i příspěvek o cenzuře na Google Maps.

A pokud Vás ten Google vůbec nezajímá, tak si připomeňte Blogující podnikatele nebo si prostudujte 5 tipů jak začít podnikat.

Proč s tím nedáte pokoj?

Někoho už může další 7linkscz příspěvek děsit či nudit. Já jsem se rozhodl připojit i proto, že sedmička je přece velmi příjemné číslo a mám k němu taky docela blízko (podobně jako ke 13).

#7linkscz spolupachatelé

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související