Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Centrum.cz - pohled zevnitř

29. 06. 2006 - 08:45

Jak to vypadá v pozadí portálu Centrum.cz? Kromě usilovné práce se nabízí několik příležitostí k relaxaci a odpočinku. Je příjemné o tom číst, ale mnohem lepší je se všeho účastnit. Dokážete si představit, že byste v podobné společnosti pracovali taky?

Cestou do práce

Nedaleko Smíchovského Anděla se rozprostírají kanceláře Centrum.cz. Po výstupu z tramvaje či metra stačí projít obchodem Carrefour/Tesco a jsem v Drtinově ulici. V přízemí se pozdravím s vrátnou, vyberu si cestu výtahem nebo po schodech a pokračuju do třetího patra.

Příjemné prostředí

Pozdrav na uvítanou některé z milých recepční je samozřejmostí. I když je nás ve firmě už docela dost, tak se většina lidí zná jménem a může překvapit tykání mezi všemi zaměstnanci. Cestou na své místo si vyzvednu minerálku z ledničky (jako každý zaměstnanec je mám celý den k dispozici, na výběr jsou slazené a neslazené s různým druhem perlivosti). Ke stolu usedám v patře nad redakcí Aktuálně.

Občerstvení zaměstnanců nesmí chybět

V letních měsících celý den zpříjemní zapnutá a individuálně nastavená klimatizace. Nehrozí žádné velké nebo malé ochlazení, vše je ponecháno na dohodě sedícíh lidí. V zimě jsou naopak kanceláře útulně vytopené. V kuchyňkách je krom minerálek k dispozici výběr několika druhů čaje, káva na turka, instantní i pressovač a k dispozici je i mléko. Každá kuchyňka je zařízená ledničkou, myčkou i mikrovlnkou.

Pracovní místo

Kancelářské prostředíNotebook nebo stolní počítač a LCD monitor na prostorném stole. Uvnitř počítače buď Windows nebo Linux. Vychází to tak na půl vývojáři preferují Linux a ostatní spíš Windows. K posezení příjemná kancelářská židle, ale výjimkou nejsou ani gumové míče.

Kdykoliv je třeba malá přestávka od sezení u počítače, stačí si přesednout do pohodlné pohovky nebo zajít do odpočinkové místnosti. U programátorů je po dohodě možná i částečná práce z domu.

Odpočinková místnost

Kromě několika velice pohodlných Vladkových křesel je k dispozici několik příjemných pohovek. Během fotbalových či hokejových zápasů se odpočinková místnost plní fanoušky, kteří každý zápas s napětím sledují na velkoplošné obrazovce.

Pokud se v TV žádný zápas nekoná, přijde k duhu nedávno koupený stolní fotbálek. Kromě relaxace a "sportování" u fotbálku je k dispozici několik permanentek do Factory Pro.

Mezi další zajímavé zaměstnanecké výhody patří i hrazený mobilní telefon, 80,- stravenky a 4 dny volna pro běhání po úřadech či pořádné vyléčení podzimního nachlazení. Zájemcům firma zařizuje výuku angličtiny.

Výhody deníku Aktuálně

VyvoleníKaždý zaměstnanec má volný přístup do redakce internetového deníku Aktuálně, takže má možnost sledovat cvrkot tvorby nových článků a zajímavých zpráv. Díky redakci Aktuálně a Bleskově lze docela často cestou z oběda potkat politika, herce, herečku, vyvoleného či dalších známé osobnosti, které chodí na online rozhovory.

Téměř každý čtvrtek si část zaměstnanců chodí posedět po práci ještě do nějaké hospůdky poblíž. O víkendech pořádá charitativní tým firmy pravidelné návštěvy 2 dětských domovů. Jednou ročně celá firma vyjíždí na Energy Camp - několikadenní pracovně-odpočinkový výjezd mimo Prahu. I díky tomu není ve firmě problém cokoliv s kýmkoliv dohodnout, ať už se jedná o redaktora, kodéra či obchodního ředitele. Jezdí se v září, takže to letos ještě můžete stihnout. :)

Bavilo by pracovat v Centru?

Energy CampŽádné tajné tipy k pohovoru Vám bohužel neprozradím (jak tomu bylo u Google). Nicméně, pokud se mi ozvete, tak Vás doporučím.

Stále hledáme dobré programátory C/C++, PHP nebo JavaScript (uvítáme i zkušenosti v Pythonu a Ruby), produktové manažery, projektové manažery nebo zkušené Linuxové administrátory. Ale můžete si vybrat i cokoliv jiného z aktuální nabídky volných míst Centrum.cz (pro štouraly z celkových 32 je 27 nově vzniklých).

Jestli uvažujete o změně pracovního místa, ale těch několik postřehů Vás nepřesvědčilo, stavte se ve firmě osobně nebo se mě doptejte na další detaily - šikovnými lidem může Centrum.cz vždy něco zajímavého nabídnout.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související