Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Blogující podnikatelé 2.0

19. 03. 2007 - 06:01

Někteří budou dlouho do noci u pivečka bědovat nad svým osudem, někteří se pomalu a postupně snaží změnit zažité konvence a začínají podnikat. A pokud se ještě chtějí podělit s ostatními, jde o velmi zajímavé a podnětné informace i pro další začínající. V článku bych chtěl čtenáře seznámit s těmi nejzajímavějšími weby.

Podnikání v USA

Asi první vlaštovkou byl blog Podnikání v USA, které píše moravák Jan Vaňhara momentálně žijící v Americe. Informuje o menším pokusu prodeje plážových kol přes internet. Navíc využívá jazykové bariéry a každý svůj krok probírá na svém blogu. Někdy se se svými čtenáři podělí o zamýšlený postup a nechá si poradit.

Jeho XYZBikes jsou takový malý pokus, který se časem možná pořádně rozjede v něco většího (zatím se čeká na další dodávku kol z Číny). Pokud Vás tyto informace zajímají, doporučuju začít se čtením celé sekce XYZ Bikes a chronologicky od definice cílů pro nový projekt.

Fandor

Dalším blogujícím podnikatelem i Petr Sršeň. Na svém webu Fandor.cz si před necelým měsícem předsevzal, že se podobně jako jeho předchozí kolega z USA bude dělit o informace nově rozbíhaného projektu.

Nevím jestli si Petr najde chvilku času, aby o veškerých úkonech stíhal informovat, jak slibuje. Ale i tak jeho web patří k zajímavým zdrojům týkajících se podnikání na internetu.

Webtrh

Webové tržiště se snaží sdružovat všechny podnikavce v jednom diskusním fóru (netypicky pro ČR založený na populárním systému vBulletin). Pokud chcete probrat nějaké své záměry, bdue to pravé místo pro vás. Na jednom místě si například můžete vybrat z českých provizních systémů.

Součástí celého webu je i trošku schovaný Webtrh Blog, kde se poslední dobou začíná poměrně pravidelně objevovat spousta zajímavého čtení. 8-) Retal je velmi produktivní, tak mu přeju, aby mu to i vydrželo.

Chci vatu

Posledním zajímavým podnikavcem, kterého jsem poslední dobou objevil je pan Vaťák pišící Chci vatu. Archiv celého blogu za rok 2006 nabízí pohodlně ke stažení, takže pokud Vás několik prvních příspěvků získá, můžete si pohodlně všechno přečíst z vytištěného papíru.

Direct Project

Nakonec něco trošku jiného než blog. Zajímavým počinem jsou stránky DirectProject, které nabízí podporu začínajícím tvůrcům zajímavých projektů. V začátcích chtějí pomáhat sdílet zkušenosti, podporovat sdílení informací a poskytovat k tomu i nějaké nástroje.

Na volné noze

Server poskytuje zajímavé informace pro osobní rozvoj nejen podnikatelům. Kromě užitečných rad na webu najdete i různá školení a katalog profesionálů, které můžete využít pro vlastní zakázky.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související