Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

11 tipů jak nepřijít o účet v Google AdSense

12. 12. 2006 - 07:12

Při zpřístupnění reklamního systému Google AdSense nejednomu tvůrci stránek zajiskřily oči. Rychle se zaregistrovat do systému, nechat si registraci schválit a šup s prvním vygenerovaným kódem do svých stránek. Není potřeba si dát pozor ještě na něco? Bez znalosti podmínek užívání můžete o účet zase rychle přijít.

1. Maximálně 3 reklamní jednotky

Google LogoKaždá stránka může obsahovat maximálně 3 reklamní plochy Google. Přidávejte pozice podle vlastního uvážení, aby plocha zabraná reklamou nebyla větší než obsah celé stránky dohromady.

2. Stránky musí mít obsah

Inzeráty mohou být zobrazovány pouze na takových stránkách, kde je nějaký obsah. Pokud stránka žádný obsah nemá nebo je ho minimum, tak na ni reklamu nepřidávejte.

3. Netvořit stránky pro AdSense (Made For AdSense - MFA)

Pokud si chcete jen rychle vytvořit stránky, přidat reklamu a začít vydělávat, riskujete zákaz účtu a ztrátu celého zisku. Rychle slepený web bude jednoduché poznat na první pohled a admini v Google jej bez milosti odstraní.

4. Reklama se neotevře v novém okně

Podle podmínek systému není akceptovatelné chování, že se po kliknutí na libovolný inzerát otevře nové okno prohlížeče. Cíl reklamy je potřeba otevírat v okně stávajícím.

5. Neměňte kód Google AdSense

I když je vygenerovaný kód ze systému AdSense pěkně přehledný, neupravujte jej i když půjde o jednoduchou úpravu.

6. Nepoužívat několik reklamních systémů cílených na obsah

V případě, že již na stránkách používáte nějaký reklamní systém cílený na obsah, budete jej muset před instalací Google AdSense odstranit. Je možné promovat pouze partnerské odkazy nebo omezené textové.

7. Nepobízet uživatele ke klikání

Obsah stránek nesmí nabádat uživatele ke klikání na libovolnou inzerci. Stejně tak není dovoleno tyto pobídky zasílat hromadnými či nevyžádanými emaily nebo zobrazovat na jiných stránkách.

8. Na reklamy nikdy neklikat

Klikání na zobrazovanou reklamu (na vlastních stránkách) je zakázáno, i když může mít libovolné důvody. Vede totiž většinou k větším nákladum inzerenta. Google opět při porušení podmínek používání většinou sáhne k zákazu účtu.

9. Odstranit nefunkční odkazy

Web, kam chcete umístit reklamu, by měl být bez nefunkčních odkazů. Proto si jej raději překontrolujte a před instalací reklamních kódů takové stránky opravte.

10. Překontrolovat zakázaný obsah

Pravidla musí splňovat i větší množství požadavků kladených na obsah. Propagace násilí, zbraní či alkoholu, ilegální aktivity, drogy nebo pornografie patří k zakázaným tématům. Podrobný výčet najdete v pravidlech programu Google AdSense.

11. Dodržovat pokyny pro webmastery

Není dovoleno nadužívání klíčových slov pro ovlivnění výsledků vyhledávání, modifikace obsahu pro vyhledávacího robota, použití skrytého textu a rozumné množství odkazů na jedné stráce (do 100). Stejně tak se doporučuje neúčastnit systémů sloužících k umělému zvýšení PageRanku.

Pokračujte studiem podmínek užívání

Splněním předchozích bodů jen předejdete možnému zrušení účtu. Vaše stránky mohou porušovat i některé z dalších pravidel, která jsem nevybral. Pro účast v systému Google AdSense si nejprve podmínky používání pozorně pročtěte a případné nedostatky na stránkách opravte. Argumentace ve stylu: "Ale tohle na Kryl Blogu nebylo..." Vám nepomůže i přesto, že češi v Google se občas na mém blogu zastaví. :)

Napsali jinde

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související