Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google Gmail z ČR bez pozvánek

08. 02. 2007 - 05:50

Dnes oficiálně Google oznámil spuštění freemailu Gmail i pro Českou republiku. Zrušil omezení na pozvánky a umožňuje přímou registraci nových uživatelů. Stačí navštívit adresu Gmail.com a zaregistrovat se.

Další vlna uvolňování

Google Gmail logoV první vlně byla zpřístupněna registrace do Gmailu pro uživatele z Austrálie a Nového Zélandu. Následovalo uvolnění koncem srpna loňského roku, kdy byla umožněna registrace do služby Gmail volně i z Japonska.

Spuštění i přes problémy

Pro tento krok se Google pravděpodobně rozhodl ještě před tím, než přijdou možné problémy se samotnou značkou Gmail. V Evropě totiž probíhá soudní pře jednoho podnikatele z Německa, který vyhrál soud o doménu Gmail.de a nyní se snaží vysoudit použití značky Gmail i pro celou Evropu.

Zajímavé funkce freemailu

Gmail nabídl netradiční přístup ke zpracování a čtení pošty, který se odrazil i v místních luzích a hájích jako "průmyslový vzor". Namátkou v Gmailu najdete následující funkce:

... ale i problémy

Se zajímavým emailem se nepojí jen zajímavé funkce, ale občas se objeví i bezpečnostní problémy nebo jiné kontroverzní informace.

Přes všechny tyto problémy se Google i na ochranu uživatelů zaměřuje a zaměstnává k tomuto účelu například Petera Fleischera.

Šikulové z celého světa

Velmi netradiční nabídka 1 000 MB místa pro každého uživatele začala lákat od 1. 4. 2004 šikovné programátory z celého světa. Objevily se tyto příklady využití:

A pokud si Gmail budete chtít vyzkoušet, tak se nyní stačí jen zaregistrovat na gmail.com a nezkoušet hledat někoho získat pozvánku.

Doplněno: Google uvolnil Gmail v celé Evropě, ve středním východě, Africe a Brazílii.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související