Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Gmail - antivir, nahledy a klipy

08. 12. 2005 - 15:28

Dalších několik vylepšení se postupně objevuje ve freemailové službě Googlu - Gmailu. Kromě vypnutelného banneru na Google Talk v levém sloupci potěší pravidelné uživatele několik dalších vylepšení.

Na co se těšit

Pokud jste pravidelný uživatel, ale zatím žádné novinky nepozorujete, tak vyčkejte. Fungování na několika datacentrech po celém světě má i stinné stránky. Nová verze aplikace se nasazuje postupně na produkční stroje a u všech uživatelů se může objevit se spožděním v řádu několika dní. Pokud nic nevidíte, tak se těště na:

  • antivirovou kontrolu příchozích emailů - běžná věc, kterou má u nás každý větší freemail
  • náhledy příloh - nemáte právě na počítači MS Office, OpenOffice nebo Adobe Acrobat Reader? tak si zobrazte přílohu převedenou do HTML
  • RSS čtečka - pro aktuální RSS kanály můžete integrovat RSS přímo do Gmailu. Stačí vybrat RSS kanál a sledovat jej v horní části obrazovky. Je dobře, že služba nemá nic společného s Google Reader.
  • relevantní informace - podle obsahu emailu Vám pravý sloupec nabídne další možnosti. Chcete jet na adresu, která Vám přišla emailem? Dostali jste zprávu o odeslání balíku? Můžete jej sledovat.

Úprava bugů před inovací

Určitě mnoho uživatelů tyto novinky potěší. Osobně bych uvítal, kdyby bylo možné přeposlat email včetně vybraných příloh. Je to věc, která mi vždy úspěšně Gmail srazí k zemi a nedonutí jej to udělat...

ZDNet - More new Gmail features

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související