Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Gmail ve FeedDemonu

07. 10. 2004 - 23:28

Ačkoliv se snažím krotit, je to další příspěvek, který se týká společnosti Google a jeho služby Gmail. Nedávno jsem se zmiňoval o nových vychytávkách - ještě než byly nasazeny všem uživatelům.

V práci jsem měl možnost vidět Atom kanál, který jsem večer již nenašel. Jeho ikona sice zmizela, ale adresa je stále funkční.

https://gmail.google.com/gmail/feed/atom

Při přidání do FeedDemonu jako nový kanál jen vyplníte přihlašovací údaje a můžete zůstat informování i přes váš oblíbený sledovač RSS kanálů (podporující Atom). Na windows je to příjemná alternativa k prográmku Gmail Notifier a na linuxu jediný alternativní zdroj podporovaný Gmailem.

Aktualizace: Pokud si tento kanál uložíte do různých skupin kanálů, tak je možné sledovat několik Gmailových účtů na jednou (přihlašovací údaje jsou ukládány zvlášť pro každou ze skupin).

Aktualizace: Při použití jiné RSS čtečky můžete ještě vyzkoušet HTTP autentizaci, která by mohla obejít nemožnost zadání přihlašovacích údajů do dialogu. Stačí před adresu přidat přihlašovací údaje tímto způsobem:

https://uzivatelskejmeno:heslo@gmail.google.com/gmail/feed/atom/

via Nick Bradbury - Read your GMail inbox in FeedDemon

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)