Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google Web Store

21. 05. 2010 - 07:16

Hned první den byla na vývojářské konferenci Google I/O 2010 oznámena velmi zajímavá aplikace. Tržiště webových aplikací Google Chrome Web Store. Jde o novou možnost, jak bude možné prodávat webové aplikace online a to s plnou integrací do prohlížeče Google Chrome.

Co je Chrome Web Store?

Chrome Web Store

Na jednom místě budete mít možnost prohledávat všechny webové aplikace. U každé aplikace budete mít možnost vidět, kolik ji používá uživatelů a snadno si najdete tu pravou. Aplikace budou dostupné buď zdarma, nebo za poplatek.

Plná integrace do prohlížeče Google Chrome

Chrome Browser 6 New Tab

Jak je z názvu Chrome Web Store patrné, stránka má plnou integraci s populárním prohlížečem. Google Chrome dnes využívá více než 70 milionů uživatelů na celém světě.

Ještě letošní rok se automatickou aktualizací změní chování nové záložky prohlížeče. Místo webových stránek najdete na nové záložce plochu, kterou znáte z operačního systému. Jednotlivé ikony budou sloužit ke spouštění webových aplikací a jednou z nich bude i Chrome Web Store.

Po výběru aplikace z obchodu a případném zaplacení se objeví nová ikona na ploše. Aplikace tak budete mít k dispozici a po ruce při každém spuštění nového okna.

Další rozměr webových her

Chrome Lego Star Wars

Do prohlížeče bude možné dostat i spoustu her (některé třeba přímo od Google). S přímou podporou přístupu na grafickou kartu a 3D akceleraci se nebude nutné omezovat na jednoduchou grafiku.

Další rozměr dostává tohle webové tržiště ve spojení s druhým dnem konference - Google TV. Jakou si připravíte první aplikaci pro prodej do webového tržiště Chrome Web Store?

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související