Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Registrace do Gmailu z Japonska volně

24. 08. 2006 - 16:37

Google nabízí pro všechny internetové uživatele z Japonska volnou registraci do freemailového systému Gmail. Na rozdíl od Ameriky není třeba zadávat své telefonní číslo, kam se odesílá kontrolní kód. Stačí pouze vyplnění registračních údajů do webového formuláře.

Třetí volný přístup

Japonsko je třetím trhem, po Austrálii a Novém Zélandu, kde americký Google nabízí volnou registraci do Gmailu. Zatímco Gmail podporuje již více než 40 jazykových verzí uživatelského rozhraní a přes systém pozvánek se již rozšířil po celém světě.

Vývoj Gmailu

Počet všech registrovaných uživatelů od startu služby 1. dubna 2004 nebyl zatím nikde zveřejněn. Gmail podobně jako vyhledávání Google žije z kontextové reklamy připojované k zobrazovaným emailům. Postupně jsou do služby integrovány i další kancelářské produkty: Google Calendar, Google Spreadsheets, Google Photos a Google Talk. Kromě toho nabízí uživatelům stále rostoucí kapacitu emailové schránky, která se nyní pohybuje okolo 2,7 GB.

Snaha získat Japonce

Produktová manažerka z Tokia Angela Lee tvrdí reportérům: "Chceme získat co nejvíc lidí do naší služby. Tato změna měla v Austrálii i v Novém Zélandu velmi znatelný vliv."

Podpora mobilního internetu

Přítomnost Google v Japonsku hodlá firma podpořit i aktivitami na poli mobilních zařízení. Podstatná část Japonců totiž přistupuje na internet přes své mobilní telefony místo klasických desktopových počítačů. Google se spojil s druhým největším bezdrátovým operátorem KDDI Corp. a chce nabízet vyhledávání do mobilních telefonů.

Produktový manažer Hiroto Tokusei tvrdí: "Snažíme se nabídnout Gmail pro mobilní telefony co nejdřív to bude možné." Zatím údajně nejsou jasné žádné konkrétní plány.

Reuters - Google gives open access to Japan version of GMail

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související