Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google HP - přidejte zátěž

24. 05. 2005 - 23:44

Máte homepage Google.com nastavenou jako startovací stránku? Chodíte tam často? Potom by se vám mohla hodit personalizace, která umožňuje přidat další informace na stránku přímo k vyhledávacímu políčku. Projekt Personalize Your Homepage se připojil do Google Labs.

Možnosti nastavení

Personalized Google homepageNastavit si můžete několik informačních boxů, které lze po jejich zobrazení pohodlně přesouvat mezi sloupci tažením myši. Lze vybírat z těchto informačních zdrojů:

  • Gmail - několik (1-9) posledních emailů, volitelně i s částí textu
  • Google News - několik (1-9) posledních zpráv
  • Filmy - které se hrají v oblasti určené ZIP kódem
  • Akcie - informace o vývoji kurzu akcií (volitelně)
  • Počasí - v oblasti určené ZIP kódem
  • Hledání spojení - vyhledávací políčka pro vyhledávání cesty z místa A do místa B
  • Citát - citát dne (1-9)
  • Slovo dne - vybrané slovo ze služby Dictionary.com
  • Zprávy - poslední zprávy (1-9) z několika zdrojů (Wired News, BBC News, Slashdot a New York Times)

Uložení nastaveného profilu

Pokud jste přihlášení do Google Accounts (například v Gmailu), tak je možné nadefinovat vlastní nastavení, co vše chcete vidět na hlavní stránce. Informace se uloží na server a při přihlášení na libovolném počítači dostanete na stránce google.com/ig tu vaši osobní stránku.

Pokud přihlášeni nejste, tak se vám při uložení nastaveného profilu zobrazí přihlašovací stránka pro Google Accounts. A uložení je provedeno až po úspěšném přihlášení.

Možná by byla užitečná i funkce, která je nabízena pro Google News - zaslání svého nastavení známým.

Vývoj směrem k portálu

Zatímco portály již na úvodních stánkách většinu informací nabízí, tak Google musí volit opatrnější cestu. Uživatelé jej mají rádi právě pro jeho jednoduchost a rychlé stahování, proto je veškerý obsah volitelný a dobrovolný.

Naopak u úvodních stránek portálů se možná v budoucnu dočkáme možnosti některé nepotřebné části stránek povypínat a nechat si tam jen informace důležité a potřebné.

Volitelný obsah je výhodou všemožných agregátorů RSS (například serveru Weblogy.cz, ale i podobný neRSSkový obsah je možné již dlouho dobu sledovat například na službě Moje.

Napsali také

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související