Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Personalizované AdSense

25. 01. 2005 - 22:14

Když už se musíte dívat na reklamu, tak si aspoň vyberte, co se vám bude zobrazovat. Pokud nejste spokojeni, co vám systém AdSense nabízí, možná si budete moci v budoucnosti zvolit něco jiného. Další funkce AdSense v testovacím provozu.

Užitečná reklama

Pod boxem inzerátů se zobrazí několik témat, ze kterých je možno vybrat. Pokud si vyberete některé téma, inzeráty jsou vygenerovány do stránky znovu. Pod témata je přidáno ještě vstupní pole, kterým lze zobrazit inzeráty na libovolné slovo.

Trénování relevance?

Google se snaží o co nejlepší cílení reklamních kampaní. Jistě si volená témata bude pamatovat minimálně ve spojení se zobrazovanou stránku a možná se podle tohoto systému bude učit dále. Jestli to bude učení v závislosti na zobrazovaném obsahu pro všechny ostatní uživatele a nebo pro každého uživatele, to se ještě uvidí.

Jistě se během testovacího provozu ukáže, nakolik budou všechny funkce užitečné a jestli má cenu vše nasadit do ostrého provozu.

Budou lidi milovat reklamu?

Opět další krok k menšímu obtěžování uživatelů. Návštěvníci webů možná v budoucnu budou chodit na zpravodajské servery hlavně proto, aby si mohli přečíst relevantní kontextovou reklamu. :) (Ale to už zacházím dost do extrému.) Vyzkoušejte si, zda se vám to bude zamlouvat.

Inspirace InsideGoogle - Google testing true user-specified ads

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související