Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Personalizované Google News

10. 03. 2005 - 10:16

Google News je zajímavá služba. Překážkou v jejím používání mi byla nevhodnost témat na titulní stránce. Nyní si můžete přeházet jednotlivé kategorie podle vlastních preferencí a dokonce si přidat další oblasti definováním vlastních vyhledávacích frází.

Vlastní skupiny zpráv

Teď už si i nespokojený uživatel může zvolit takové oblasti zpráv, které ho zajímají. Pokud chcete sledovat aktuální dění o nějaké události, stačí si přidat její jméno do vlastní skupiny. Tuto skupinu nadefinujete vyhledávací frází. Můžete si zvolit zpravodajskou oblast ve které chcete vyhledávat a jazyk, kterým bude zpráva napsána.

Další nastavení skupiny

U všech sekcí je možné měnit počet zobrazených zpráv od 1 do 9 kusů. Pokud sledujete světové zpravodajství, tak si nadefinujete novinky z vědy a techniky v angličtině, němčině a francouzštině a můžete to sledovat na jedné stránce.

Tři varianty služby

Je možné volit jednu ze tří variant služby Google News. Kromě výchozího nastavení je tu nastavení vaše a také textová verze. Údajně má být možné poslat vlastní nastavení někomu jinému, ale tuto možnost se mi nepodařilo nikde objevit. Nastavení se ukládá do cookies a nikde na stránce jsem nenalezl odkaz, který by mé předvolby reprezentoval i přímo v url.

Neovlivnitelné top stories

Jako malou nevýhodu bych viděl ještě nemožnost změnit nastavení úvodních zpráv. Ty zůstávají stále na svém místě a nejde je ani omezit na počet. Jinak se jedná o zajímavý krok dál, který možná potěší některé uživatele.

Search Engine Watch - New Customization, Personalization Features at Google News

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související