Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google kalendář

08. 03. 2006 - 18:42

Gmail čeká rozšíření o aplikaci Google Calendar. O tomto kroku se spekulovalo již před delší dobou. Kromě falšovaných screenshotů již uniklo i několik dalších informací přímo z testovacího programu Google Trusted Tester.

Integrace do Gmailu

Bylo by nesmyslné uživatele směrovat na různá místa pro různé činnosti. Většina lidí komunikující přes firemní či domácí Outlooky je zvyklá na kalendář přímo v emailové aplikaci. Podobně tomu bude i v případě Google Calendar.

Do Gmailu nedávno přibylo webové rozhraní komunikačního klienta Gtalk a dalším integrovaným adeptem bude pravděpodobně právě Google Calendar.

Dříve uveřejněné screenshoty pro Google Calendar byly vytvořeny v grafickém programu Photoshop. Vznikly kombinací Gmailu a konkurenční služby Yahoo Calendar.

Nabízené funkce kalendáře

Hlavním cílem kalendáře je uspořádání informací o všech událostech, které vás čekají. Přidávání nových událostí je možné hned několika zajímavými způsoby:

  • klasický formulář - vyplnění informací klasickou cestou přes formuláře
  • auto-plnění z anglického textu - automatické vyplnění polí formuláře analýzou anglicky psaného textu
  • drag'n'drop - výběr termínu nebo jeho změna tažením myši
  • stránka události - pro každou událost je generována stránka, kterou máte možnost sdílet s ostatními pozvanými uživateli

Další testování

Kromě několika zveřejněných screenshotů ještě aplikaci čeká nějaká doba testování, než budeme moci zkusit první betaverzi Google Calendar. Nicméně i z několika málo screenshotů to vypadá na velmi zajímavou aplikaci, která zase podpoří používání Gmailu a Google samotného. A také rozšíří množinu informací, ke kterým bude mít Google přístup.

TechCrunch - Exclusive Screenshots: Google Calendar

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související