Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google Trusted Tester

21. 02. 2006 - 08:39

Určitě znáte systém testování nových aplikací, které jsou u Google nasazovány do ostrého provozu. Nicméně málo se zatím ví o tom, jakým testováním prochází aplikace před zveřejněním ve stádiu Beta. Podařilo se najít několik dalších zajímavých informací.

Rodinné testování

Google LogoPřed nasazením jakékoliv aplikace na internet jsou osloveni důvěryhodní testeři z řad rodinných příslušníků a nebo dalších přátel zaměstnanců firmy Google. Těm je přiděleno právo být Trusted Tester. Po přihlášení ke svému Google účtu se jim objeví možnost testovat i některou z připravovaných aplikací.

Průběh testování

Tento způsob testování probíhá většinou 14 dní. Po nasbírání připomínek se testování uzavře, připomínky jsou zapracovány a produkt je spuštěn do provozu v Beta stádiu. Testování probíhá na adrese jménoslužby.google.com/tester. Po přihlášení k účtu Google Trusted Tester je u jednotlivých služeb v testování i odkaz "Send feedback", který slouží k hlášení případných nalezených chyb.

Zeptej se svého známého

Takže pokud máte nějakého dobrého známého, který pracuje v Google, tak jej oslovte a třeba se Vám podaří získat přístup k účtu Google Trusted Tester. :) Nicméně nepočítejte s tím, že budete informace o nových produktech publikovat někde na webu. Všechno spojené s testováním je totiž přísně tajné a přístup k účtu by Vám byl velmi rychle zase odebrán. A když žádného známého nemáte, tak si přečtěte aspoň Google Trusted Tester FAQ. :)

ZDNet - Google Trusted Tester program

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)