Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Seznam nerad svět

07. 01. 2005 - 09:02

Jak si jinak mám vysvětlit zákaz registrace a možnost odesílání pošty pres SMTP ze světa? Brání se tím Seznam registraci spammerů? Těžko, když to lze jednoduše obejít. Opět to odnese jen běžný uživatel.

Nepřístupnost registrace

Přístup ze světa na registraci portálu Seznam.czJsem Čech bydlící (například jako au-pair) v zahraničí. Nebudu spokojený s dosavadním freemailem a rozhodnu se jej změnit. Můžu se zaregistrovat na email.Seznam.cz? Pokud si nenastavím jako proxy server některý z českých serverů, tak mám smůlu. Mám možnost si zavolat na nějaký telefon nebo napsat na technickou podporu, ale proč? Radši zvolím jiný freemail, který mě nebude omezovat, přejdu ke konkurenci.

Jak jsem se to dozvěděl? Zaujala mě cacheovaná stránka v Googlu.

Nepřístupnost SMTP

Jsem v zahraničí a nemám možnost použít SMTP server poskytovatele, případně v něj nemám velkou důvěru. Ze svého notebooku se budu muset proklikat na webové rozhraní, místo pohodlného zasílání emailu z OutLooku, ten totiž poštu neodešle (dnes ověřeno z Ruska). Příchází opět na řadu konkurenční služba.

Avizované vylepšení

Emailové upozornění na zvětšenou schránku jsem od SeznamTeamu obdržel. Email jsem pouze proletěl a nevšiml si jednoho odstavce (dnes jsem na něj byl upozorněn).

Před několika měsíci jsme byli svědky historicky vůbec největšího nárůstu nových uživatelů Internetu. Počet nových uživatelů, spolu s rekordním nárůstem nevyžádané pošty, kterou musely naše systémy s umělou inteligencí filtrovat, to vše nám před několika měsíci způsobilo několik technických potíží. Urychleně jsme tedy posílili naše technické prostředky a spustili novou verzi služby Seznam E-mail, která tyto problémy definitivně odstranila, a která nám umožňuje poskytnout Vám největší e-mailovou schránku u nás. Děkujeme Vám tímto za Vaší trpělivost.

Nárůst uživatelů sice pokračuje, ale nemyslím si že by byl nějak skokový. Je zde vidět nárůst v září, ale ten je každoroční v souvislosti s nástupem studentů do škol.

měsícunikátní návštěvníci
2004/111 518 971
2004/101 435 682
2004/091 304 664
2004/081 097 926
zdroj: www.iaudit.info

A co se týká novinek v nové verzi služby, tak jsem jich také příliš nenašel. Je novinkou integrace poznámek na přihlašovací stránku emailu? Řekl bych, že spíš logickým krokem, pouze mají poznámky výstup i na úvodní stránce Seznamu. A 250 MB nabízených za jednu SMS, ZDARMA tam mám stále pouze 10 MB!

Napsali také

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související