Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Seznam to NENÍ internet

18. 06. 2004 - 05:35

Dnes a denně na to narážím. Nejsem sám. I většina z vás musí mít v okolí někoho, kdo si to bude myslet taky. "Internet, tož to je ten seznam néé?" NE NENÍ!

Seznam.cz byl první mezi portály. Možná byl průkopník i v některých službách, které spustil jako první. Ale to neznamená, že je jediný! Není to ani to jediné, co lze na internetu najít.

Mezi portály si můžete vybrat. Z těch největších to jsou Seznam, Centrum a Atlas. Ale tím výběr nekončí. Jsou tu jiné vyhledávače, než nabízí seznam. Máte možnost volit freemail, který se vám bude zamlouvat a nabídne vám přesně to co potřebujete. A tak je to s libovolnou službou, co naleznete na seznamu. Samozřejmě to není jediné, co naleznete na internetu!

Díky tomu, že byl seznam první, tak ještě setrvačností pokračuje. Díky tomu má zatím nejvíc uživatelů. Ale čím více uživatelé používají internet, tím více se stávají zkušenějšími. Pátrají po tom, co se skrývá za hranicí. Za hranicí, kterou se jim portál snaží vytvořit. Potlačováním některých odkazů ve výjezdech vyhledávání. Nasazováním vlastních služeb na které všechny směřuje. Služeb, které se zdaleka nevyrovnají konkurenci, ale díky vysoké návštěvnosti se tam ty lidi prostě naženou.

Zkuste se zeptat lidí, které máte ve svém okolí a jsou nezasažení internetem, co to je. Šiřte osvětu, že internet není jen a pouze seznam. Myslíte si, že není nic lepšího? Zkuste se rozhlédnout okolo sebe za hranice portálu...

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)