Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Poloviční Office - Google pro doménu

05. 09. 2006 - 00:54

Microsoft a Google se předhání, který z nich bude dřív Live. Po testování Gmailu pro doménu nyní Google nabízí novou službu - Google Apps for Your Domain. Kromě Gmailu přidává Google Talk, Google Calendar a Google Page Creator pro libovolnou vaši doménu.

Doménu si stačí zaregistrovat, případně použít již stávající. Přesměrovat doménový záznam na stroje Google. A potom už si užívat nových služeb na vlastní doméně. Divím se jen, že zatím Google nenabízí vlastní doménový obchod. Dávat doménu zdarma by se jim pravděpodobně zatím ještě nevyplatilo.

Gmail

Každá emailová schránka z domény dostává výhody služby Gmail. 2 gb diskového prostoru a příjemné webové rozhraní k emailu dostupné odkudkoliv.

Poslední dobou bych vytkl hlavně rostoucí počet spamů v inboxu, který se Googlu nedaří odchytávat a přesouvat mezi nevyžádanou poštu.

Google Talk

Komunikace mezi jednotlivými uživateli z jedné domény přes zasílané textové zprávy nebo telefonovat.

Google Calendar

Každý člen skupiny si může organizovat svůj rozvrh a sdílet nějaké události, schůzky nebo celý kalendář mezi sebou.

Google Page Creator

Vytváření stránek na celé doméně rychle a jednoduše přes WYSIWYG editor a nástroje.

Co bude dál?

Nabízený produkt je vhodný jak pro organizace, sdružení, malé a střední firmy. Využít ji mohou i jednotlivci provozující vlastní domény a do testování Google chce pouštět pomalu i větší školy nebo organizace. Během roku budou doplněny další služby za poplatek a také rozšířeno portfolio.

Bezpečnost

Přesun online nicméně musí vést i k většímu důrazu na zabezpečení dat. Než přesunete svoji firemní adresu pánům v Google, tak si pozorně prostudujte podmínky používání a ochranu dat. Placené služby budou v budoucnu nabízet i zákaznickou podporu při řešení problémů, nicméně to je zatím stále hudba budoucnosti.

Google - Google Apps for Your Domain

Související odkazy

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související