Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Urchin zdarma - Google Analytics

14. 11. 2005 - 10:55

Google zakoupil statistický nástroj Urchin již před nějakou dobou. A dnes spatřil světlo celého internetu Google Analytics. Urchin integrovaný mezi služby Googlu a zcela zdarma. Do pěti milionů pageviews za měsíc je služba zcela zdarma.

Google AnalyticsOčekávaným krokem po akvizici bylo nabídnutí programu pro širokou veřejnost zcela zdarma. Tak se stalo po osmi měsících od zveřejněné akvizice.

Statistiky pro každého

Každý tvůrce stránek, internetový prodejce nebo klient služby Google AdWords získá velmi kvalitní nástroj pro měření statistik. Ať již měření celkové návštěvnosti s velmi zajímavými prezentačními možnostmi, tak i nástroj pro měření akcí uživatele.

Za $5 bez omezení

5 milionů pageviews bude stačit nejedné větší firmě. Pokud budete narážet na limity, tak stačí zaplatit 5 dolarů do AdWords a získáte neomezený počet pageviews.

Produkt si můžete zkusit na původní adrese www.urchin.com nebo přímo na Google Analytics.

Update

Po spuštění mimo provoz

Ačkoliv Google předpokládal, že může spustiž službu přímo bez označení Beta, s malým přebarvením a integrací do svých služeb, tak se trochu přepočítal. Zatím nově přihlášené uživatele uvítá jen omluvná hláška, že probíhá údržba a nebo migrace stávajících uživatelů Urchinu na Google Analytics.

Další informace přinesu, jestli se spočítají první statistiky a bude možné se do služby přilogovat.

První dojmy nabízí na blogu Yuhů - První statistiky z Google Analytics

Search Engine Watch - Google Renames Urchin Google Analytics, Makes It Free

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související