Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Konec Google bomb

26. 01. 2007 - 09:02

Google bomba - pojem, který se stal hrozbou nejen pro anglickou část internetu. Čeští politici a politické strany si tyto bombu mohli vychutnat nejednou na vlastní kůži. Stačilo k tomu jen několik dobře mířených odkazů. Teď jsou již Google bomby minulostí.

Google LogoPodle oficiálního vyjádření na Official Google Webmaster Central Blog je již Googlebombing minulostí. Stačilo několik úprav vyhledávacího algoritmu, vylepšení analýzy struktury stránek na webu a následky Google bomb jsou minimalizovány.

Pokud si dnes zkusíte najít některé typické fráze (miserable failure či talentless hack), místo často diskutovaných kontroverzních umístění najdete články, diskusní fóra nebo komentáře pojednávající o problematice samotné.

Nebylo to úmyslné, jen s nízkou prioritou

Nejdřív musela firma Google podobné vtípky komentovat. Protože se tyto dotazy objevovaly pouze na málo obvyklé fráze, neměla náprava tohoto problému vysokou prioritu. Nicméně postupně víc lidí začalo předpokládat, že je to schválně. Nebo dokonce, že Google tyto výsledky nastavil sám a ručně. Proto byl konečně doplněn algoritmus, který tyto neduhy řeší.

Malý vliv na další výsledky

Celý algoritmus by neměl ovlivnit nic dalšího kromě výsledků zmanipulovaných Google bombou. Lidé z vyhledávacího týmu doufají, že tyto výsledky přináší hledajícím lepší uživatelský zážitek.

Tak tentokrát už je to snad vyřešené... ne jako před třemi lety.

Official Google Webmaster Central Blog - A quick word about Googlebombs

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související