Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Drobné novinky v Gmailu

21. 11. 2006 - 08:27

Během používání Gmailového rozhraní se mi začalo postupně objevovat několik novinek. Ano je to tak, Gmail se dočkal drobného updatu a uživatelé dostávají do ruky několik příjemných novinek.

Nepřehledné odkazy v roletce

Všechny možnosti ke čtené zprávě dříve nabízené po rozbalení hlavičky se přesunuly do pravého horního rohu. Úvodní nabídkou je možnost odpovídat již před čtením vlastního mailu a pod šipkou se skrývají další možnosti k prohlížené zprávě. Krátká bublinková nápověda na možnosti upozorní po volbě show detail.


Označení všech konverzací

Před updatem nebylo možné manipulovat najednou s několika stránkami konverzací. Nyní při volbě All se objeví možnost označit nejen všechny konverzace na stránce, ale také všechny konverzace ve složce (označené štítkem).


Přeposlat celou konverzaci

V pravém sloupci se u konverzací objevila i možnost přeposlat celou konverzaci jedním emailem. Opakovaný text v emailech je vynechán a nahrazen textem [Quoted text hidden]. Jednoduše se můžete podělit o konverzaci i s někým jiným a v jednom přehledném emailu ji poslat jinam.


Upozornění na příchozí email

Při odpovídání na email a nebo čtení konverzace jste při příchodu dalšího emailu do stejného vlákna upozorněni malým boxem v pravém dolním rohu. Box obsahuje i jméno odesílatele emailu. Máte možnost pokračovat v další činnosti a nebo vlákno aktualizovat a přečíst si další reakci.


Hodí se něco z toho?

Odpovídat před přečtením mailu asi nebudu, nicméně sloučení nepřehledných odkazů do podnabídky vítám. Věc, kterou občas budu používat je hromadná manipulace se všemi konverzacemi (při úklidech, přesunech a nebo vyřizování nezajímavé pošty :) ) a možná občas i přeposlání celého vlákna (to ještě uvidím).

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související