Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Sledování uživatelů Firefoxu přes atribut ping

18. 01. 2006 - 23:02

Zatím bez větší popularity byla do prohlížeče Firefox přidána nová vlastnost. Poslední noční verze již obsahuje podporu atributu ping u elementu anchor. Jeho podpora Vám umožní lepší sledování uživatelů s prohlížečem Firefox.

Firefox LogoNějakému odkazu na stránce přidáte ještě atribut PING nastavený na nějakou webovou adresu. Pokud mít uživatel stránku otevřenou v prohlížeči Firefox a na tento odkaz klikne, tak se před přechodem na novou stránku zavolá ještě adresa uvedená právě v atributu PING.

Nebude třeba přesměrování přes redirecty, navěšování události onmousedown v javascriptu a nebo jiné podivnosti, které jsou nyní potřeba, pokud potřebujete sledovat odkliky na stránky, které již nejsou ve Vaší moci. Bude stačit následující:

 <a href="http://kryl.info" ping="http://stat.kryl.info/?l=test_link">Milan Kryl</a>

Příjemným vedlejším efektem také bude lepší statistika takovýchto uživatelů. Robotů procházejících webové stránky je čím dál více. I ti se započítávají do redirectem počítaných návštěv a někteří chytřejší se započítají i při měření javascriptem.

Bohužel nejen Firefox je zatím pro prohlížení stránek a Microsoft se svojí rychlostí implementace standardů asi ping nebude podporovat ještě několik let. Nicméně aspoň na firefoxáky to bude zajímavý nástroj měření.

Fried Fish - <a ping>

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související