Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Chromé aplikace Google v aplikaci Google Chrome

19. 09. 2008 - 12:59

Rychlost - to je důvod, proč jsem Google Chrome zkusil a zatím jsem ho nepustil. Rád bych už Firefox nechal ležet a nevracel se k němu. Jenže co mi zbývá, když ani aplikace Google v Google Chrome jsou poněkud pochroumané?

Pravé tlačítko v Google Docs

Google Chrome LogoObčas si potřebuju udělat nějakou jednoduchou tabulku, kterou budu mít po ruce nejen na domácím počítači. Google Docs je k tomu ideální. Nicméně jen do té doby, než zkusíte v Google Chrome přidat nový řádek do tabulky. Nepodaří se to, protože se nedostanete ke kontextové nabídce pravého tlačítka, kterou se snaží Google Docs vytvořit.

Volba úvodní fotografie v Google Picasa

Nahrajete si fotky na Google Picasa Web Albums a rádi byste vybrali jinou fotku, než co se vybrala automaticky. Poklikáte na úvodní fotku, vyberete si jinou a při poklikání levým tlačítkem myši se nic nestane. Zkouška dvojklikem má za následek výběr úplně jiné fotografie, než která je zobrazena.

Google Reader a přečtené příspěvky

Čtení příspěvků v Google Readeru je balada. Člověk získá velmi rychle přehled i nad velikou spoustou informací a novinek. Vše na jendom místě, není potřeba pravidelně obcházet jednotlivé servery a kontrolovat novinky. Stačí jen skrolovat kolečkem a očima prolétávat, co se kde stalo a co je nového.

Ne tak s Google Chrome. Kolečko myši funguje bez problémů, jen automatické odznačování příspěvků jako nepřečtených docela často selhává. Není tak výjimkou v jednom zdroji zpráv setrvat i několik drahocenných vteřin navíc a zběsile točit kolečkem tam a zase zpátky.

Automatické testování prohlížeče Google Chrome

Podle Google Comicsu byl prohlížeč testován na spoustě webových stránek, automatické testování bylo možné provádět opakovaně. Vykreslení stránek také docela funguje. Google Chrome je prohlížeč pro lepší využívání webových aplikací. I když někteří Googleři se veřejně přiznávají k jeho používání ještě dlouho před samotným zveřejněním. Proč si Google neotestoval vlastní webové aplikace a jejich chování v tomto prohlížeči?

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související