Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Aktualizace Google HP

26. 07. 2005 - 23:16

Náhodou jsem dnes zavítal na stránku laboratoře Google. Říkal jsem si, že se dlouho neobjevila žádná novinka. A ejhle, ona se objevila, jen se o ní ještě moc nenapsalo. Tak to musím napravit.

Co je nového?

A proč vůbec tolik povyku kvůli malému update? Google se začíná specializovat na RSS kanály, které integruje jednoduchým způsobem jako jeden z výstupů. Je možné, že se v budoucnu dočkáme i speciálního vyhledávače přes RSS kanály.

Druhým inovativním krokem je možnost přidání oblíbených stránek na startovací stránku. Přidávání probíhá vyplněním odkazu a jeho popisku. Po uzavření editačního módu se již objeví jen seznam všech oblíbených odkazů.

Více informací

Nahuštěné informace na homepageNa úvodní stránku lze přidat velké množství informačních zdrojů. Téměř každý (kromě věčných šťouralů) si už může vybrat jemu nejbližší téma a oblast zájmu. Pokud přeci jen předvolené možnosti nevyhoví všem, tak je možné přidat vlastní zdroj (výše zmiňované RSS kanály).

Jediný detail, který mi chybí je možnost přidání více Bookmark škatulek a rozmístit je po stránce vyváženě dle libosti (případně je odlišit barvou). Něco na způsob, jak mám udělané vlastní oblíbené odkazy. Toho se možná dočkáme před povýšením služby do pravého sloupce, veřejným nasazením a integrací do ostatních služeb.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související