Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

TechCrunch Praha 2008

24. 05. 2008 - 21:19

Téměř nikdo nevěděl, co očekávat z prvního srazu serveru TechCrunch v Praze. V okolních státech už měli tu čest, ale Česká republika zatím nikoliv. Ukáže se většina potvrzených lidí z FaceBooku nebo to bude fiasko? Nakonec se první den akce více než povedl a myslím si, že všichni zúčastnění si odnesli spoustu zajímavých postřehů, nových kontaktů nebo podnětů k dalším přemýšlení.

Praha další v řadě na evropském turné

TechCrunchNedokážu přesně spočítat včerejší účastníky, ale ke dvěma stovkám se účast přiblížit mohla. Několikrát na setkání zaznělo, že předchozí setkání se nedočkaly takové hojné účasti. Ani v Budapešti ani ve Waršavě se nedostavilo víc než dvacet nebo třicet lidí.

Prezentace sponzorů

Po příchodu všech účastníků, jejich osvěžení pitím nebo jídlem začal krátký blok prezentací sponzorů. Na začátek prezentoval Roman Staněk informace o nově vznikajícím projektu business inteligence, který má změnit přístup k informacím, zpracování dat ve firemním prostředí a následně i fungování na takto získaných informacích. Základní informace a ukázkové video si můžete prohlédnout na stránkách GoodData.

Následovala prezentace herní platformy Geeva, která také oznámila soutěž o 5 triček po prezentacích. Následovala tuším prezentace Newstin – agregující zpravodajství v různých jazycích a vytváří okolo nich komunity. Prezentace Wirenode proběhla bez slajdů se zobrazenou úvodní stránkou.

Závěr patřil Pavlu Doležalovi z Ataxo, který se jal prezentovat live připravovanou Webeenu 2. Jak už to bývá při live prezentacích Pavla překvapila drobná nepříjemnost s nefungující registrací. Naštěstí se v sále objevil jeden Mac, kde byla Webeena otevřená a funkční, takže prezentaci bylo možno dotáhnout do konce včetně praktických ukázek jejího fungování.

Výtahovka

Po prezentacích sponzorů byla drobná přestávka a následovalo představení projektů několika účastníků. Každý z nich měl možnost dvě minuty promluvit do mikrofonu a představit ostatním svůj StartUp. Nakonec byl vybrán jeden, který dostal MacBooka. V rychlé soutěži vyhrál Honza Horna. Kromě výherce MacBooka se losovalo ze všech účastníků a jeden šťastlivec dostal nový iPod.

Párty až do rána

Až do pozdních nočních hodin (resp. brzkých ranních :) ) pokračovala dobrá zábava, zajímavé rozhovory a networking. Rád jsem poznal spoustu nových a zajímavých lidí, kteří se zajímají o stejné problémy, řeší podobné situace a sledují co se kde na webu šustne a nejen to. Doufám, že to nebyl meet up poslední a že si to díky většímu úspěchu zase někdy zopakujeme.

Napsali jinde

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související