Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Fotoreportáž z návštěvy Douglase Merrilla

12. 10. 2007 - 10:15

Podařilo se mi získat fotografie z dvoudenního putování Douglase Merrilla po ČR. Co všechno se mu podařilo stihnout, kde všude si popovídal nebo odpřednášel připravené prezentace.

Dvoudenní návštěva Douglase Merrilla byla náročná. Celé pondělí 8. 10. 2007 bylo věnováno Praze. V úterý pak pokračovalo přednášení v Brně.

Česká pobočka Google se snaží do Prahy občas přizvat nějakou zajímavou osobnost (Vint Cerf, Lukáš a Marcel, Peter Fleischer), která podpoří povědomí o společnosti Google mezi veřejností, uspořádá několik sezení s novináři a odbornou veřejností a objeví se v novinách.

Tentokrát měla návštěva ještě jeden cíl - udělat si reklamu na univerzitách. Získat novou krev do svých řad a nadchnout studenty pro práci v Google.

BusinessWorld interview - Lukáš Erben

Jeden z mála exkluzivních rozhovorů s tiskem ještě před klasickou tiskovou konferencí.

Douglas Merrill - jedno z mála exkluzivních interview Douglas Merrill

Tisková konference v Praze

Douglas Merrill tisková konference Táňa le Moigne uvádí tiskovou konferenci Douglas Merrill prezentace Douglas Merrill prezentace Lukáš Morávek Douglasovi překládá dotazy novinářů

ČT24 interview - Michaela Tučková

Rozhovor s Douglasem Merrillem vysílán na ČT24 rekordních 6 minut!

Setkání bloggerů

Douglas Merrill diskuse s blogujícími Douglas Merrill diskuse - pohled zepředu Douglas Merrill - F. Fuka vysvětuje problém automatických oprav překlepů Daniel Dočekal ukazuje nedetekovaný spam ve svém mailboxu Douglas Merrill v rozhovoru s vývojářem Seznam.cz Email Vladimírem
Třebickým, přihlíží Alex Haar z Googlu

Návštěva ČVUT

Přivítání na ČVUT zařídil prorektor prof. Miroslav Vlček Douglas vyzkoušel i místní specialitu - pater noster Douglas Merrill Douglas Merrill Douglas Merrill Douglas Merrill Douglas Merrill Douglas Merrill Douglas Merrill Douglas Merrill Douglas Merrill Zájem studentů o trička a práci v Google

Návštěva Brna

Neformální setkání s brněnskými novináři ještě před samotnou přednáškou.

Douglas Merrill setkání s brněnskými novináři Douglas Merrill - setkání s brněnskými novináři

Pracovní oběd

Oběd se zástupci brněnských univerzit a vývojářských týmů

Oběd se zástupci brněnských univerzit a vývojářských týmů

Přednáška ke studentům VUT v Brně

Při domlouvání posluchárny univerzita nevěřila, že se podaří naplnit posluchárnu pro 100 lidí. Nakonec se jich tam vlezlo pouze 210 a zbytek musel odejít, protože už se nevešel.

Pro porovnání při návštěvě Vinta Cerfa bylo ve dvou posluchárnách přítomno celkem 700 posluchačů a ještě dalších 1800 jich sledovalo přímý přenos na webu.

Přeplněný přednáškový sál na VUT v Brně Přeplněný přednáškový sál na VUT v Brně

Douglas Merrill

Douglas je pohodář a sympaťák. Pokud jste si museli nechat ujít jeho vystoupení, podívejte se aspoň na styl jeho vystupování při přednášce o inovacích v Google. Jeho osobnost však vyzařuje i z pořízených fotografií.

A v budoucnu se možná dočkáme i návštěvy známého bojovníka proti spamu Matta Cuttse.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související