Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google telefon a zdarma

04. 08. 2007 - 18:06

Společnost Google vyvinula prototyp mobilního telefonu, který by se měl dostat na trh do jednoho roku. V nabídce by měl být k dispozici zdarma, výměnou za inzerci zobrazovanou ve vyhledávání, emailu a internetovém prohlížeči.

Ukázky prototypu Google telefonu

Google MobilPodle The Wall Street Journal začíná společnost Google prototyp telefonu ukazovat výrobcům mobilních telefonu a mobilním operátorům. Snaží se o vyladění telefonu na lepší použitelnost používání mobilního telefonu na webu.

Google zatím odmítá celou situaci ohledně mobilního prototypu jakkoliv komentovat. Nicméně potvrzuje spolupráci s partnery na rozšiřování internetových aplikací i na mobilní platformu.

Google mobil dodá ke spolupráci

"Snažíme se uzavírat partnerství s dodavateli, výrobci a poskytovateli obsahu po celém světě, abychom mohli přinést vyhledávání a naše aplikace všem mobilním uživatelům.", tvrdí v emailovém vyjádření mluvčí Google Michael Kirkland.

Nedávno se dostal na trh nový telefon od Apple Inc. zvaný iPhone. Produkt firmy Google bude založen na zcela jiném modelu. Vydělá si na sebe prodejem reklamy místo 499 dolarů za iPhone a 60 dolarů měsíční paušál pro AT&T.

Nový model vyhledávání

Google nejprve zvažoval použití reklamního behaviorálního modelu, kdy by byla reklama zobrazována na základě minulého chování uživatele. Nakonec se pravděpodobně objeví něco úplně jiného.

Google se bude snažit o předpověď toho, co si uživatel přeje. Na základě informací o tom, kde se uživatel nachází a v jakou denní dobu na daném místě je bude zobrazovat kontextové informace. Na základě uživatelského vstupu, podobně jako je tomu nyní u mobilního psaní T9. Podle zadávaných informací bude zobrazována předpovídaná informace. Pokud bude systém dobře fungovat, pravděpodobně bude použit i pro zobrazování relevantní reklamy.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související