Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

České blogy a kontextová reklama

01. 02. 2007 - 02:29

Google AdSense je na českém internetu k dispozici už přibližně dva měsíce. Za tu dobu se objevilo velké množství článků popisujících co nedělat, jak optimalizovat nebo jak administrovat. Pojďme se podívat na několik náhodně vybraných blogů, jak se u nich daří kontextové reklamě.

conBlog

Reklamy AdSense na conBloguPoloviční rohodnutí bylo doplněno na plné a AdSense je nasazen na conBlogu. Zatím je komponován nenásilně na místo, které čtenáře neruší, komentující musí za odměnu před přidáním komentáře přeskakovat reklamní blok, který příliš neruší. Nakonec nebylo potřeba ani redesignovat.

Elfineer

Elfineer a reklama AdSensePozice pod článkem nad komentáři je opět nenásilný způsob nasazení. K většímu CTR může vést splynutí reklamy s okolním textem.

Filosof

Filosof a zrušený Google AdSenseSebekritické prozření a zrušení veškerých reklam z obsahu článků, tak dopadl Filův Blog 10.1., ale co se to zase objevilo v nových článcích? 2x Scyscraper mi nepřijde jako odstranění reklamy. A na screenshotu dokonce místo komentářů - to byl pravděpodobně spíš omyl (?).

Laco bloguje

Laco Bloguje a reklamujeLaco znovu bloguje a taky se mu po menších trablech podařilo nasadit reklamu. Šablona kvalitně obložená maximálním počtem reklamních jednotek (ještě by se třeba do hlavičky vlezla odkazová ne?) :) Hlavně, že to nevadí pravidelným čtenářkám (ale ty vlastně klikají hodně).

La Trine by DGX

La Trine a spláchnuté reklamyDavid se na spuštění AdSense určitě těšil aspoň na takové to domácí klikání. Střet s realitou nejdřív odnesly všechny reklamní jednotky a následně i pravidelné publikování kontroverzních názorů podávané vtipnou formou v dostatečném množství. .) Dlouho to nevydržel, první vlaštovka ujistila napnuté čtenáře, že to nemyslí vážně ani s koncem blogování ani s koncem zobrazování reklamy.

Mazlo

Mazlo a AdSense okolo titulkuDocela mě pobavil mohutně okupovaný titulek každého článku. Nahoře nad titulkem má smysl. Stejná pozice pod ním na mě zapůsobila spíš humorně. Nicméně autor si tím odsud vydělal aspoň zpětný odkaz. :) A jako bonus dostali dokonce pravidelní čtenáři i 2 dny bez reklamy.

Pooh

Pooh a mini banner AdSenseDanův negativní postoj k přílišnému nadšení všech bloggerů nebránil umístění malé tlačítkové jednotky i na Pooha. Minimálně pro testování je to určitě potřeba. Uvidíme, jestli vydrží na svém místě i po 2 měsících, až Dan nastřádá a dostane první platbu z Google. :)

Radek Hulán

RH a GATen, o kterém se nemluví nakonec postupnou optimalizací dospěl k úplné dokonalosti umístění a kombinace formátů. Dvojnásobný Skyscaper provokativně umístěný přímo nad článkem není vidět ani na MFA stránkách. Na druhou stranu jiné umístění si kontroverzní blog ani nezaslouží. 8-)

Sova v síti

Sova v síti odoláváMarek zatím o umístění reklamních jednotek na svůj blok nehodlá ani uvažovat. Možná testuje na jiném webu, kam mu návštěvníci chodí i bez přidávání příspěvků a nebo za ziskem z AdSense vidí jen spoustu práce s pravidelným psaním spotů.

Úspěšný blog

A úspěšnému blogu neodolal GoogleAutor Úspěšného blogu si registraci vyzkoušel už před spuštěním AdSense v česku. Na druhou stranu si jako jeden z prvních vyzkoušel i odvrácenou stranu registrace do Google AdSense a to zákaz vlastního účtu. AdSense byl nahrazen adFOXem a nyní je blog opět čistý a bez reklam. Většina pesimistů nedávala blogu mnoho života, ale nové příspěvky se stále objevují a konec se zatím určitě nechystá. A i navzdory všem škodolibcům přeju úspěšné publikování i nadále.

Pozn: Kliknutím na logo zobrazíte náhled nejfikanější pozice, kterou se mi podařilo na daném blogu najít.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související