Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google AdSense pro češtinu

07. 12. 2006 - 17:37

Dlouho očekávaná služba Google, nedávno na několika webech testovaná byla dneska v odpoledních hodinách spuštěna pro Českou republiku. Každý vlastník stránek může vydělávat díky Google AdSense zobrazováním kontextové reklamy.

Reklamy do 72 hodin

Google LogoÚčast v programu Google AdSense je zdarma. Po registraci si uživatel vygeneruje reklamní kód, který následně přidá do svých stránek. Relevantní reklamy by se měly začít zobrazovat do 72 hodin.

Včetně platby za zobrazení

Program kromě platby za kliknutí (Pay Per Click - PPC) nabízí kombinovaně také platbu za zobrazení (Pay Per Impression - PPI) pravděpodobně účtována u obrázkových reklamních formátů.

Reklama pro obsah i pro vyhledávání

Spolu s cílenou reklamou pro obsah je již nějakou dobu dostupná i varianta reklamy pro vyhledávání (na stránky je doplněno prohledávání serveru a ve výsledcích vyhledávání jsou zobrazovány inzeráty podobně jako na vyhledávání Google).

Splňovat pravidla

Stránky, na kterých je zobrazována reklama musí splňovat několik pravidel. Nesmí se snažit o manipulaci s výsledky vyhledávání v Google, nesmí navádět ke klikání na reklamy a obsahovat závadný obsah.

Konkurence k adFOXu

Již nějakou dobu nabízí podobné řešení kontextové reklamy služba adFOX. Český Sklik zatím zůstává pouze u reklamy pro vyhledávání. Google AdSense zkusím nasadit i na vlastních stránkách a jsem zvědavý, jak se budou lišit příjmy.

Inside AdSense - AdSense for content in 4 new languages

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související