Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google Adsense - 5 tipů k administraci

14. 12. 2006 - 06:47

Před nasazením bylo třeba pročíst několik stránek pravidel užívání systému, nasazení bylo hračkou a stačí jen občas kontrolovat běžící reklamní kampaně, počty zobrazení a případné výdělky. Administrace nabízí několik nástrojů, které veškeré měření a sledování usnadní.

1. Kanály

Google LogoPři generování nového reklamního kódu je možné vytvořit i kanály a kódu je přiřadit. Díky nim můžete sledovat konkrétní inzeráty vázané k vybranému kanálu.

V případě, že máte několik inzerátů na jedné stránce, stačí jim přiřadit různé kanály a máte hned představu, který přináší vyšší výdělky a na který se víc kliká.

Dalším kanálem mohou být i všechny kódy umístěné na jednom webu nebo jeho sekci (ke každému kódu je možné připojit hned několik kanálů jeden týkající se pozice na stránce, druhý týkající se sekce).

2. URL kanály

Podobně jako předchozí kanály umožňují sledovat výkon reklamních jednotek. Místo pozice můžete sledovat konkretní URL nebo prefix URL. Přidat je možné 200 různých URL kanálů.

3. Optimalizace vzhledu

Míru prokliku určuje kromě výběru vhodného inzerátu i jeho vzhled. Jen experimentováním musíte zjistit, zda se pro Váš web hodí zvýraznění inzerátů a nebo naopak barevné potlačení. K testování můžete použít předchozí nastavení kanálů, které Vám prozradí přesné informace o výkonu reklamní jednotky.

4. Optimalizace pozice

Kromě vzhledu je důležitá i pozice inzerátu na stránce. Google doporučuje umístit inzeráty na konec souvislého textu, kdy uživatel dostane kýženou informaci a potřebuje pokračovat někam dál. Vyzkoušejte ale určitě i pozici nad textem nebo vedle něj (vpravo i vlevo).

5. Pravidelný report emailem

Pokud si nastavíte parametry v podrobném přehledu a uložíte si je pod nějakým jménem, je možné je ve správci přehledů nechat posílat emailem (denně, týdně nebo měsíčně). Poštou dojde zabalený (zip archiv) csv soubor, který můžete zpracovat buď v tabulkovém procesoru, nebo strojově.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související