Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Přichází krize firmy Google?

04. 05. 2006 - 22:48

Big Daddy - update infrastruktury vyhledávače je aktivní již od ledna. Jde o největší revizi, co Google existuje. Zatímco ostatní změny zapříčinily propad některých stránek, teď to vypadá na mnohem horší následky. Pozorujete také nějaké problémy?

Vypadávání webů z indexu

Google LogoAutoři stránek hlásí, že je Google neindexoval už několik týdnů. Stránka výsledků vyhledávání vrací staré stránky, které nejsou aktuální. Nedokáže odpovídat na fráze, které mu v minulosti nečinily žádné problémy.

Podle Webmaster World se některé weby z 99% ztratily z indexu. Mnoho archivovaných stránek je z ledna 2004. Dlouho ztracené stránky se opět objevují jako doplňkové výsledky. Například toto diskusní vlákno popisuje problémy s vyhledáváním.

Útoky optimalizátorů

Google je nyní v závodu s optimalizátory, kteří se snaží po každé úpravě algoritmů ukrást co nejlepší místa vy výsledcích vyhledávání. Každá inovace je hromadně zneužívána spammery nebo vlastníky stránek, kteří se snaží "optimalizovat".

Nedávno byl objeven nástroj umožňující vytvořit 100 blogů během 24 minut nazvaný Blog Mass Installer. Nicméně toto masové zneužívání je jen část problému, který je pod povrchem.

Nedostatek hardwarových zdrojů?

Eric Schmidt přiznává: "Ty stroje jsou přeplněné, máme obrovskou krizi hardware".

Tyto problémy jsou pravděpodobně mezinárodní. Google během několika týdnů rapidně snížil počet stránek v indexu. Pozorujete také problémy s indexací svých stránek ve vyhledávači Google?

The Register - Full-up Google choking on web spam?

Další zdroje

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související