Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

AOL Music Video

21. 01. 2006 - 16:03

Google Video Store není jediným místem, kde je možné přehrávat zajmavé video soubory a poslouchat videoklipy. AOL pustilo službu AOL Music Video, která je sice trochu odlišná, nicméně zatím nabízí zajímavější sortiment.

Hudební přehrávač online

AOL logoÚvodní stránka služby nabízí klasický žebříček nejstahovanějších videí. Kromě videoklipů je možné poslouchat rádio, přečíst si novinky ze světa hudby a nebo se vydat do hudebního archívu.

Hudba tříděná tématicky, podle abecedního pořadí interpretů a nebo s fulltextovým vyhledáváním. Chvilku jsem si s tím hrál a našel jsem opravdu pěkné kousky. Najdete tu například Green Day, TATU, Shakiru, Jessica Simpson, R.E.M a nebo cokoliv dalšího. Troufám si tipnout, že si určitě vyberete svého favorita. V poslední době jsem narazil na interpretku Hilary Duff, která se tady pohybuje přímo v nejnavštěvovanějším žebříčku (asi nová americká hvězda :) ).

Nejen hudební video

Nicméně v archivu najdete kromě hudebního videa i zajímavé odpočinkové nebo vzdělávací videa. Část archivu National Geographics, počasí, pořady o vašich mazlíčcích a nebo některá televizní vysílání. Je jen na Vás, co si vyberete jako první.

První dojmy ze služby

AOL Music Media PlayerAčkoliv se to do poslední chvíle tvářilo, že bude vše fungovat, tak po stažení pluginu pro streamování videa se mi zobrazila hláška, že moje verze Firefoxu zatím není podporována, že mám provést downgrade. To se mi moc nechtělo, tak jsem nastartoval Internet Explorer. Tam již fungovalo vše bez problémů.

Násilí, kde to jen jde

Přehrávání videa se tváří podobně jako v programu Windows Media Player v systému Windows. Kromě obrazovky, kde se videa pouští je možné dole zobrazit procházení kategorií a nalezená videa přidávat do playlistu. Tady se objevil další háček, protože pro využití playlistu musíte být přihlášen. Pravděpodobně pro získání dalších uživatelů, případně sledování jednotlivých uživatelů a jejich preferencí.

Našel jsem své staré jméno a heslo do AOL účtu a bez problémů pokračoval dál (posílat heslo neumí, buď nutí k instalaci nejnovější verze AOL komunikátoru a nebo požadují pokec s adminem - to není příliš promyšlené).

Reklama na maximum

Spuštění videa předchází reklama - inzerenti se můžou vyžívat, protože lze využít jak zvuku, tak i obrazu. Předpokládám, že bude podobný zájem jako v případě TV reklamy (možná i větší). Navíc jsou bannery zobrazovány na každém možném i nemožném místě. U nás to občas bývá hrozné, ale v Americe to už přehání. :)

Neustálý proud - internetová televize

Pokud si po skončení prvního videozáznamu nevyberete nic dalšího, tak automaticky následuje s další reklamou video další. Jedno puštění videoklipu Vám zajistí neustálý proud hudby, rozhovorů a shotů souvisejících s pouštěným interpretem.

Velmi zajímavá alternativa

Ačkoliv Google Video Store je velmi diskutovanou službou, tak i tento kandidát vypadá velmi zajímavě. Nenabízí sice možnost nahrávání vlastních videozáznamů, ale pokud chcete najít konkrétního interpreta nebo upoutávku na film bude vhodnější zkusit archív AOL Music Video.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související