Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google Video Store

08. 01. 2006 - 15:10

Larry Page v Las Vegas na Consumer Electronics Show představil kromě Google Pack také video obchod - Google Video Store. Možnost nahrát na stránky Google libovolný videozáznam a nechat si platit za jeho stažení. A jako uživatel obsah prohledávat a zajímavá videa kupovat.

Zatím ještě není online

Logo Google Video BetaAćkoliv byl Google Video Store představen, tak zatím ještě není možné si jej kdekoliv vyzkoušet a prohlédnout. Na doméně video.google.com, kde by měl Google Video Store být vidět je zatím jen odkaz na tiskovou zprávu a slib, že vše bude již brzy dostupné (Just announced: Google Video Store. Coming soon.).

Nejdůležitější je obsah

Není možné spouštět obchod bez nabídky. Proto se hned při spuštění dočkáme velmi zajímavého obsahu. Díky smlouvě bude dostupný libovolný zápas NBA a to 24 hodin po jeho skončení.

Druhým ještě zajímavějším partnerem je CBS. Díky němuž bude možné stahovat seriály Star Trek a jiný velmi zajímavý filmový obsah. Jeden film bude stát od 1,99 dolarů.

Prvních 30 vteřin videa je k dispozici zdarma. Během přehrávání ukázky je možné zaplatit za jeho stažení. Video je možné přímo nahrát i do iPodu nebo Playstation PSP. Po uložení na disk se využije přehrávač Google pro prohlédnutí staženého videa. Během přehrávání je možné používat i navigace, kdy se zobrazí náhledy z celého filmu z jednotlivých úseků. Kliknutím lze pokračovat na vybrané části nebo se vracet zpět.

Prakticky bude možné Video Store vyzkoušet až po jeho zveřejnění na webu.

Google Press Center - Google to Launch Video Marketplace, News.com - Video: Google's video store (streamovaný videozáznam Larryho vystoupení)

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související