Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google Video Store je online

10. 01. 2006 - 08:50

Konečně se asi podařilo vyřešit všechny problémy, updatovat na potřebná datacentra a Google Video Store je online. Pravděpodobně se její spuštění plánovalo na pátek - dobu oznámení, nicméně se nezadařilo. Teď se již můžete na slibovanou službu podívat na vlastní oči.

Placené videozáznamy

Logo Google Video BetaNa úvodní stránce je již v prvním řádku nabídka placených videozáznamů, které je možné zakoupit a stáhnout. Některé odkazy zatím ještě nefungují a vyhledání Star Trek Voyager zatím nefunguje, i přesto, že je nabízené z úvodní stránky.

Pro platbu stačí zadat údaje kreditní karty, číslo, expiraci, adresu a telefon (pro kontrolu karty). Po zaplacení již můžete stahovat do počítače videozáznam ve formátu GVP. V případě, že nemáte nainstalovaný Google Video Player, tak se nejdřív instaluje ještě ten.

Po 3,95 dolarech je možné stahovat libovolný NBA zápas, nějaká hudební videa od necelých 2 dolarů. Nebo epizody pořadu Survivor. Kromě zakoupení a stažení je možné některá videa i přímo zakoupit na DVD.

Video zdarma

Nicméně se na Google Video dá pořad objevit i mnoho zajímavého obsahu zdarma. Třeba syntetický křeček s velmi energetickou hudbou. :) Stažení je možné jak do systému Windows nebo Macintosh, tak i do přenosných přehrávačů typu Video iPod nebo Sony PSP.

Všechna zakoupená videa se hromadí v Purchased Videos, takže je možné se k nim kdykoliv vrátit a také vidět celkovou utracenou částku v Google Video Store.

Několik nových funkcí

Po spuštění přibylo také několik možností při zobrazení detailu některého videa. Je možné prohlížet další videosoubory nahrané stejným autorem. A kromě zaslání videa emailem je možné video umístit i na vlastní stránky. Po kliknutí na odkaz Put on site se zobrazí IFRAME s HTML kódem pro zobrazení videa na vašich stránkách.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související