Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

AskJeeves odpovědi a zoomování

27. 05. 2005 - 00:42

Vyhledávač AskJeeves přinesl dvě novinky do své vyhledávací služby. Jednou jsou odpovědi na zadané anglické otázky a druhou je přibližování a nebo oddalování dotazů (zoomování). Jsou nabízeny konkrétnější a nebo obecnější fráze pro vyhledávání.

Zeptejte se vyhledávače

AskJeeves AnswersPokud vládnete angličtinou, tak se můžete vyhledávače AskJeeves zeptat na otázky typu - Kdo vynalezl počítač? (Who Invented the Computer?) Případně na definici nějakého neznámého pojmu - co je data mining? (what is data mining?) Dostane se vám rychlé odpovědi přímo s definicí pojmu data mining.

Zoomování vyhledávané fráze

Při vyhledávání nějaké obecnější fráze - například zprávy (news) jsou vám v pravém sloupci nabídnuty dva typy dalších dotazů. Buď můžete svůj vyhledávací záběr zúžit na něco mnohem konkrétnějšího a nebo naopak zobecnit, pokud vám nabízí vyhledávač příliš konkrétní výsledky.

AskJeeves ZoomingV tomto případě vám AskJeeves nabídne upřesnění na mezinárodní zprávy, místní zprávy, dnešní zprávy nebo národní zprávy. Pro obecnější rozměr naopak noviny, CNN,... (to již vypadá trošku méně relevantní). Nicméně vyzkoušejte vaše oblíbené anglické dotazy a uvidíte jak se to bude chovat (třeba brooklyn bridge, beatles, ...).

Ask Jeeves Introduces Zoom and Web Answers

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související