Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

AskJeeves NEplánuje AdWords - update

16. 02. 2005 - 22:44

Bojovat proti předním vyhledávačům a dostat se do čela je vidět z kroků, které podniká čím dál známější vyhledávač AskJeeves. Nyní to vypadá i na konkurenci v poli kontextově cílené relevantní textové reklamy.

15 % levnější než AdWords

Podle emailové zprávy, kterou zaslal všem svým zákazníkům Enhance.com se vytvořilo nové partnerství mezi touto službou a vyhledávačem AskJeeves. Celé partnerství v blízké době přinese kontextově zobrazované inzeráty na stránkách vyhledávače AskJeeves. Tyto reklamy by měly být o 15% levnější než AdWords.

Další z útoků na ostatní vyhledávače

Po zakoupení služby BlogLines.com, což se uskutečnilo nedávno, je to další krok v rozvoji služeb vyhledávače AskJeeves. Stejně tak případná spolupráce o úpravách prohlížeče Firefox. Vše završuje televizní kampaň, kterou také spustil v těchto dnech. Pokud bude AskJeeves postupovat stále stejným tempem, tak se brzo dočkáme i dalších konkurenčních služeb a můžeme se na ně jen těšit.

přes Search Engine Lowdown - Ask Jeeves Joins Forces with Enhance to Offer Google AdWords Alternative

Update: AskJeeves a Enhance.com zatím nejsou partneři a konkurenci neplánují. Tato informace byla zasílána zákazníkům kvůli možnému přednostnímu výpisu ve výsledcích hledaní na AskJeeves. viz Ask Jeeves States "Enhance is Not a Customer"

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)