Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google Desktop Search pro firmy

19. 05. 2005 - 11:43

Při nasazování programů do firemního prostředí jsou na aplikace kladeny rozdílné nároky než je tomu při domácím použití. Google reaguje na četné žádosti uživatelů a nasazuje Google Desktop Search Enterprise.

Rozdíly Enterprise verze

Instalační balík Google Desktop Search Enterprise počítá s nasazováním na více počítačů ve firmě. Také bere v úvahu i víceuživatelské používání jednoho počítače. A nakonec přidává podporu dalších softwarových produktů, které jsou používány pro vnitrofiremní komunikaci.

  • centrálně kontrolované nastavení a možnosti
  • šifrování všech dat včetně indexů
  • nástroje pro snadnější instalaci a distribuci
  • indexace souborů z kancelářského balíku Lotus Notes

Placená podpora

K software zdarma je nabízena ještě uživatelská a vývojová podpora ze strany Google. Ta je již samozřejmě zpoplatněna a pro přehled je uváděna cena kolem $10 000 za rok a 1000 uživatelů. Více informací nabízí stránka Google Desktop Enterprise - Premium Support

Verze pro běžné uživatele

Ačkoliv bylo pohledu firmy Google věnováno vývojové úsilí do Enterprise verze, normální Google Desktop Search také rozšiřuje svoji funkčnost. Na stránkách pro pluginy do GDS totiž začíná pomalu přibývat rozmanitá nabídka různých rozšiřujících modulů.

Bohužel musím poznamenat, že mé počáteční nadšení s GDS na lokálním počítači poněkud opadlo. Výsledky vyhledávání totiž nejsou řazeny příliš podle relevancí. Pro relevance se bere stáří vytvořených souborů a to není příliš ideální. Většinou musím hledání omezovat pouze na soubory a ještě prolistovat pár stránek výsledků, než se mi podaří najít požadovaný soubor.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související