Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

MSN Desktop Search - prozrazeno

15. 11. 2004 - 21:39

Zatímco Google ze svým Google Desktop Search už je nějakou dobu k mání a já jsem ho na vlastním počítači zkouším, Microsoft chystá odvetu. Důkazem mohou být zveřejněné screenshoty Microsoftího vyhledávání.

Obrázky MSN Desktop Search na internetu

MSN Desktop Search - About DialogV příspěvku MSN Desktop Search Revealed si můžete prohlédnout exkluzivní screenshoty z nového desktopového microsoftího vyhledávání. Jestli se jedná jen o nějakou poplašnou zprávu a nebo se časem ukáže hotový produkt, to uvidíme až časem.

Logický krok vpřed

Poté co Microsoft v červenci koupil společnost Lookout, která vytvořila kvalitní vyhledávání v emailovém klientu Outlook 2000, je to docela logický a očekávaný krok. Pokud by se nechopil příležitosti a neuvedl by v blízké době nějaké vyhledávání pro stolní počítače, tak by si na něm v budoucnu Google s chutí pochutnal.

Dočkáme se brzo?

MSN Desktop Search - ResultsProtože všechno Microsoftu strašně dlouho trvá, nemůžu si dovolit ani spekulovat, kdy se vyhledávání dostane volně ke stažení a nebo bude integrováno v dalším service packu a nebo nové verzi Windows. Bude se jistě snažit o co nejrychlejší nasazení. Nadšení uživatelé si mezitím mohou zvyknout na Google Desktop Search a už se je nepodaří získat zpět.

Ze získaných obrázků je dost pravděpodobné, že je již celý balík podrobován konečnému testování. Vychytávají se poslední chybičky a hledají poslední bezpečnostní skulinky. Ale to ještě neznamená, že se programu dočkáme v následujících týdnech a nebo měsících...

MSN Toolbar Suite

MSN Desktop Search - ResultsNové vyhledávání MSN Destop Search bude pravděpodobně součástí MSN Toolbar Suite, které kromě prohledávání vašeho počítače přidá vyhledávání do programu Outlook, vyhledávací lištu do Internet Exploreru a také do lišty programů. Vše integrované dohromady, při použití z některého místa se bude prohledávat související obsah ( IE - Internet, lišta - lokální počítač, Outlook - pošta). Uživatel bude mít možnost jednoduše přepnout na jiný mód vyhledávání, když bude potřebovat a zobrazené výsledky se mu nebudou zamlouvat.

Zdroj: Exclusive: MSN Desktop Search Revealed

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související