Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

MSN témata a Encarta

06. 02. 2005 - 17:27

Microsoft nedávno spustil do ostrého provozu svůj nový vyhledávač. Bill se snaží čelit Googlu vlastní aplikací, uvidíme, jak se jim bude dařit.

Téma vyhledávače MSNPo spuštění se pod vyhledávacím políčkem na úvodní stránce skvěla modrá Microsoftu. Momentálně ji tam ale nenajdete. Vyhledávání se obléklo do barev amerického fotbalu.

Spuštění služby bylo totiž plánovaně připraveno před 39. ročníkem poháru SuperBowl. Většina Američanů bude sedět u televize a sledovat zápasy, případně osobně přímo na hřištích jednotlivá utkání. Microsoft plánuje na celé období nasadit masivní reklamní kampaň, kterou nový vyhledávač bude podporovat.

Podpora poháru SuperBowl

V reklamách pravděpodobně bude promovat možnost sledování aktuálního dění i pomocí jejich vyhledávače. Již teď lze při vyhledávání najít několik indicií, že by tomu tak mohlo být. Při vyhledání SuperBowl se nad výsledky vyhledávání zobrazuje box s tipem. V případě konání nějakého zápasu je zde informace, kdy se jaký zápas koná a také aktuální skóre (pokud zápas právě probíhá).

Pravděpodobně na žádost uživatelů se chystají i podrobné statistiky a výsledky jednotlivých zápasů. Pomocí jednoho odkazu může nespokojený uživatel zaslat další připomínky, co by se mu na stránce výsledků líbilo za další informace.

Připojená Encarta zdarma

Už ve stádiu testování betaverze se mi líbila pokročilá kalkulačka, která uměla řešit i složitější rovnice. Většinu náhodných rovnic se jí podařilo vyřešit. Nedávno jsem se ale dozvěděl, že se jedná o spojení s databází znalostí Microsoft Encarta. Nemusíte pokládat jen složitější výpočty, ale také vědomostní otázky:

Toto spojení s databází Encarta bych viděl jako velmi velkou výhodu před ostatními vyhledávači. Uživatel nemusí prohledávat různé weby a pročítat větší množství stránek. Na jednoduchou otázku se mu dostane rychlé odpovědi hned pod vyhledávacím polem.

Navíc při zobrazení dotazu s odkazem do Encarta Premium uživatel získá dvouhodinový přístup do databáze zdarma. Jakmile přístup skončí, stačí vyhledat nějaký pojem znovu a další dvě hodiny se může zdarma procházet databází Encarta.

Inspirace: InsideMicrosoft - Encarta Answers In MSN Search

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související