Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Hackněte Google, dostanete nabídku práce

20. 01. 2005 - 22:48

Aspoň tak se stalo ve třech případech. Tři programátoři se ponořili do studia vnitřností Gmailu. Pochopili jej a vytvořili nadstavbové aplikace, potom dostali nabídku práce.

Oslovení programátoři

Emailová nabídka pohovoru

Místo zrušení účtu, kvůli porušení podmínek používání služby, se stal opak. Všichni tři autoři výše zmíněných programů byli kontaktování a bylo jim emailem nabídnuto telefonické interview. Protože taková nabídka se neodmítá, všichni ji přijali.

Zaskočeni teorií

Torres byl zaskočen velkým množstvím teoretických otázek. Díky nim neprošel a stejně tak Jon Barker. Lyon byl náhodou právě nedaleko Mountain View, sídla Google, a tak se na interveiw dostavil osobně. Celý den zodpovídal otázky z programování, matematiky a úkoly, jak implementovat některé funkce v projektech Googlu. Ani jeho snaha nebyla korunována úspěchem, a tak se musel vydat na 12-ti hodinovou cestu zpátky domů.

Netypické najímání

Společnost Google se snaží netypicky hledat i nové lidi. Potřebují takové, pro které je řešení problémů zábavou. Proto zveřejňují billboardy s matematickými příklady, inzerují testy, které mají přilákat potencionální zaměstnance. Pokud se chcete u nich ucházet o místo, zkuste to také nějak netradičně. Žádostí o práci jim totiž chodí denně několik tisíc.

zdroj: The Independent - Google is watching you

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související