Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Color Schemer Studio - sleva 20%

11. 07. 2004 - 11:42

I když mám v zásobě (oddíl Web Colors) mnoho míchátek barev, tak jsem zatím nenarazil na nějaké, které bych doopravdy použil. To se ale změnilo.

Díky příspěvku Nicka Bradburyho - Color Schemer Studio - Save 20% jsem narazil na vynikající utilitu, která pomůže, i lidem bez grafického citu, vytvořit barevné schéma. Sice to není online, ale to není na škodu.

Nejdřív jsem si vyzkoušel Color Scheme, který se moc neliší od webových klikátek. Umožňuje navíc sebrat libovolnou barvu z vaší obrazovky, obarvovat předvytvořený layout zvolenými barvami a modifikovat barvy do websafe varianty.

Color Scheme Studio navíc přináší automatické obarvování layoutu (s mnoha variantami), analýzu barev, vytvoření odstínů barev z přechodů a generování náhodného barevného schématu. Všechny rozdíly naleznete v přehledné tabulce.

Pro zájemce, kteří se ještě chtějí dozvědět pozadí, jakým jsou barvy tvořeny je na webu autora programu i krátký tutoriál o barvách.

Nakonec už jen informace, pokud si budete chtít tento prográmek pořídit, máte šanci získat 20% slevu. Díky Nickovi, který tuto slevu domluvil přímo s autorem.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)