Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Vim - další člen firmy Google

14. 04. 2006 - 16:25

Další zajímavou osobnost se podařilo zaměstnat v Google. Autor populárního editoru VIM je nyní také částí firmy. Těsně před dokončením Vim verze 7 přijal nabídku a bude pracovat v pobočce v Zurichu.

Vim v Google

Aby se předešlo spekulacím, tak se k tomu sám autor editoru Vim přiznal v emailové konferenci v Yahoo Groups. Stane se součástí rostoucího týmu více než 4000 lidí.

Jeden z mnoha slavných

Rozhodně nepatří mezi první známé osobnosti, které se do Google dostaly. Musím jmenovat například autora programovacího jazyka Python - Guido van Rossum. Hoví si tam i otec internetu Vinton Cerf. Pracuje tam také vývojář programu Gaim.

I členové Mozilla Foundation

Vim není největší projekt, který se ke Google připojil. Ben Gooder přestoupil do Google z Mozilla foundation. Změna pracovní pozice nemá vliv na pracovní zaměření, stále se věnuje vývoji prohlížeče Firefox.

Šéfové z Amazonu

Udi Manber z Amazonské dceřiné společnosti A9 by již také měl pracovat na postu inženýrského viceprezidenta v Google.

Občas se na internetu objeví i několik vtipných historek o zběhlících, kteří se z kanceláří firmy Microsoft snaží dostat do výborné jídelny v Googleplexu. I několik klíčových lidí díky blízkosti obou kanceláří opustilo Microsoft a začalo pracovat pro Google. Ostatně nedivil bych se tomu, kdyby to bylo i naopak, i když se o tom moc nepíše.

Dr Kai-Fu Lee, viceprezident Microsoftu byl najat, aby pomohl k rozvoji výzkumného centra v Číně.

All About Linux - Vim author gets hired by Google
 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)