Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Firefox vydělal milióny dolarů

09. 03. 2006 - 08:12

Firma Mozilla Corp. prozradila, že se jí podařilo získat kolem 72 milionů dolarů. Tyto peníze si vydělala primárně přes společnost Google Inc. a jejich vyhledávací pole umístěné v pravém horním rohu prohlížeče.

logo FirefoxV úterý společnost Mozilla Corp. potvrdila, že díky prohlížeči Firefox vydělala miliony dolarů. Ale odmítla zveřejnit přesnou částku.

Mozilla, výdělečná část nevýdělečné Mozilla Foundation, prozradila, že si společnost vydělala 72 milionů dolarů hlavně přes vyhledávací pole. Podle výkonného ředitele Mitchella Bakera není uvedená částka přesná. Mozilla Corp. obecně nediskutuje množství vydělaných peněz, dohody s partnery jsou přísně tajné.

Jason McCabe Calacanis, výkonný ředitel blogovací sítě Weblogs Inc., uvádí, že Mozilla získává provize za klikání na sponzorované odkazy v zobrazených výsledcích vyhledávání (samozřejmě přes integrované vyhledávání).

I když je Mozilla Corp. výdělečná společnost, mnoho dobrovolníků přispívá svým časem a umem. Peníze jsou jen nástrojem, který umožní zaměstnat inženýry, marketingové manažery a další lidi potřebné pro podnikání.

Osoobně považuju tento způsob dohody jako velmi reálný. Hledání z prohlížeče jsou označena verzí v každém realizovaném hledání (&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official). A způsob provize z reklamního systému AdWords mi přijde přesně podle filosofie firmy Google.

InformationWeek - Mozilla Confirms Firefox Taking In Millions Of Google Dollars

Tip: Získejte peníze přes rychlou půjčku.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související