Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Pravda o grafické reklamě na Google

29. 12. 2005 - 09:20

Jak je to doopravdy s grafickou reklamou na vyhledávači Google. Můžeme se těšit na obludné skajskejpry nebo interstyšly? Konečně jsme se dočkali oficiálního vyjádření přímo od Marissy Mayerové z Google.

Marissa Mayerová víceprezidentka vyhledávacích produktů & uživatelských zkušeností podala následující vyjádření:

  • na personalizované úvodní stránce Google se mohou v dohledné době grafické formáty objevit
  • na nepersonalizované úvodní stránce nebudou, protože je není možné dost dobře cílit podle potřeb uživatelů (uživatel není přihlášený a zatím nic nevyhledával, není jasné, co uživatel potřebuje a co mu tedy nabídnout)
  • ve výsledcích hledání čistě grafické reklamy nebudou. Nicméně je možné, že budou přidávány grafické prvky k zobrazovaným textovým reklamám. (například ikona AOL hned vedle textu reklamy)

Navíc se občas objevuje grafická dekorace reklamních kampaní při speciálních příležitostech (vánoční ozdoby a podobně). Stejně tak je možné použít grafickou reklamu v inzerátech na AdSense (mimo Google).

"Grafické reklamy se nebudou zobrazovat na úvodní stránce Google a ve výsledcích vyhledávání. Například Gmail a Google News zatím nevylučujeme. Co se týká jednání s AOL, tak jsme souhlasili, že zkusíme grafickou reklamu tam, kde si myslíme, že je vhodnější než textová."

Google Blogoscoped - Graphics Ads or Not on Google?, John Battelle - Devil is in the details

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související