Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Systém vnitrofiremního blogování

27. 11. 2004 - 21:34

Brzo po zakoupení firmy Blogger se v Google vyvinul systém pro intranetové blogování. Fungování je stejné jako u veřejně přístupné služby, jen se používá pro interní informace.

Blogger in Google - BIGPo 18 měsísích publikování za firewallem zaměstnanci našli mnoho možností využití. Jason Goldman, produktový manažer Bloggeru si pochvaluje: "Vidíme mnoho možností, jak blogování za firewallem použít: lidé sdílí vlastní postřehy, útržky zdrojového kódu a nebo jen píší o tom, co se jim honí hlavou a chtějí, aby se dozvěděli ostatní. Pomáhá to rozšiřovat intranet a základní intranetové dokumenty."

Inspirace článkem Computerworld - Google sees benefits in corporate blogging

Interní systém v Google se jmenuje Blogger in Google (BIG) a o dalším vývoji tohoto produktu se zatím uvažuje. Je možné, že se firma rozhodne prodávat krabicovou verzi software i pro ostatní anglicky mluvící firmy.

Pokud se do toho ale pustí, myslím si, že to nebude dělat tradičním způsobem. Spíš opět navrhne nějaké komplexní řešení i na vlastním - otestovaném - hardware. Stejně jako prodává hotové řešení pro vyhledávání. Stejně tak je velmi pravděpodobné, že přidá další funkce, aby bylo celé řešení pro firmy zajímavější.

Úspěšnost firmy hodně závisí na tom, jak spolu umí jednotlivá oddělení komunikovat a sdílet informace. Tohle je jedno z řešení, které firma může udělat. Pokud se jedná o počítačově zaměřenou firmu, myslím si, že to nemusí ani být moc velký problém zavést do praxe. Otázkou jenom je, kde bude tolik volného času (jako je volno v Google), aby pracovníci měli čas přispívat na svůj firemní blog a nebo do blogu svého oddělení.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související