Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Další zastávka - NextStop.com

22. 05. 2009 - 18:52

NextStop.com LogoSe zajímavou službou pro všechny cestovatele přišli bývalí zaměstnanci společnosti Google. Vliv bývalého zaměstnání je znát na grafickém návrhu služby - hlavně její čistotě. Pojďme se na celou službu podívat blíž.

Podělte se o své doporučení

Máte-li registraci na facebooku, tak se na NextStop nemusíte znovu registrovat. Stačí se jen na facebooku přihlásit a během přihlašování zvolit fConnect.

Pak už Vám nic nebrání začít přidávat svá oblíbená místa na celém světě a doporučit je ostatní aby jej navštívili a prohlédli, zašli si tam na jídlo nebo získali střechu nad hlavou.

Přidávací formulář je až ukázkově jednoduchý a pohodlný. Po zadání názvu nebo konkrétní adresy nabídne upřesnění na několik konkrétních míst (pokud není zadání jednoznačné). Máte možnost vybrat z nabídnutých fotek nebo přidat vlastní. Nakonec vyplníte kategorii popisovaného místa, finanční náročnost a doplníte krátký tweet. To je vše a stačí jen uložit.

Sada cestovatelských doporučení

Kromě doporučení jednoho místa, restaurace nebo hotelu můžete vytvářet také tématické průvodce - galerie těchto míst. Můžete tak doporučit nejlepší restaurace v Paříži, nejlepší hotely z Londýna nebo nejkrásnější přírodní útvary z České republiky.

Jednotlivé galerie pak můžete sdílet mezi uživateli na serveru, na facebooku, twitteru nebo u sebe na webu a to rovnou v několika podobách.

Několik výtek na závěr

Abych na celou službu nepěl pouze ódy, tak musím přidat i několik připomínek. Vybraná doporučení ostatních uživatelů můžete organizovat do seznamů pro svou potřebu. Všechna místa pak můžete vytisknout.

Bohužel je zatím možné tisknout pouze celé seznamy uložených věcí - ne vybrat pouze některé pro tisk. A doplněné mapky není možné vzdálit pro lepší nalezitelnost jednotlivých míst.

Autoři mají zájem službu zlepšovat a několik dní po registraci se ptají na zpětnou vazbu. Své připomínky jsem jim proto poslal a možné se objeví v dalších verzích služby.

I když jde o velmi čerstvou službu, která má ještě nějaké nedostatky, určitě je zajímavou díky svému konceptu a provedení. Jakmile bude ještě o něco víc doplněná dalšími daty, tak bude připravena i pro běžné uživatele.

Zkuste si taky něco doporučit: www.nextstop.com

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související