Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Další integrace AdWords do Analytics

28. 06. 2006 - 22:42

Pro lepší přehled inzerentů Google AdWords a dosažení efektivnějších výsledků jsou do Google Analytics doplněny další dva přehledy, které se přímo týkají Google AdWords. Jde o Analýzu AdWords a Pozice klíčových slov AdWords.

Součástí podpory zákazníků Google AdWords byly do všech účtů u Google Analytics doplněny dvě nové kategorie informující o Google AdWords. Jejich cílem je získávání aktuálních a detailních informací o stavu účtu AdWords. A rozšiřuje se integrace automatického sledování kampaní AdWords, která již byla provedena v minulosti. Spojení s účtem AdWords je vytvořeno zcela automaticky.

AdWords Analysis report

Ve zprávě AdWords Analysis se zobrazuje návratnost investic pro každou kampaň, skupinu a klíčová slova v účtu AdWords. Report je vhodný pro inzerenty, kteří monitorují a optimalizují své skupiny inzerátů a klíčová slova (měli by tak činit všichni .) ). ROI (návratnost investic) je počítána z hodnoty klíčového slova a cíle nebo financí uvedených v účtu Google Analytics.

AdWords Keyword Positions report

Pro každé klíčové slovo, které si inzerent zaplatil se zobrazuje informace o ceně v závislosti na pozici inzerátu ve vyhledávání. Inzerentům může tato informace pomoci při určování investic podle aktuálního umístění jejich inzerátu ve vyhledávání Google. Díky AdWords Keyword Positions report lze zjistit nejlepší možné umístění inzerátu a pomocí Position Preferences v AdWords tuto pozici nastavit jako cílovou.

Rychlejší přístup k Google Analytics

Také by mělo rychleji probíhat vyřizování pozvánek ke Google Analytics. Všichni inzerenti, kteří požadovali v Google Analytics pozvánku ji mohou očekávat během několika příštích dní.

Další informace najdete na Google Analytics Blog nebo přímo na úvodní stránce Google Anylytics.

Google Press Center - New Google Analytics Reports Now Integrated with Google AdWords

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související