Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Da Vinci Code - nový typ Google PR

20. 04. 2006 - 23:40

Zajímavé uvedení filmu Da Vinci Code (Šifra mistra Leonarda) nyní probíhá v USA. Své síly spojil Google, Sony Pictures Entertainment a Columbia Pictures. Vytvořili 24 denní soutěž plnou hádanek, hlavolamů a šifer. Aktuální stav lze sledovat na personalizované stránce Google.

Každý den na Google

Film Da Vinci CodeSoutěžící každý den objeví na personalizované stránce Google novou hádanku. Pěknou úvodní animaci vystřídá obrazovka s hlavolamem, kvízem nebo otázkou. Pro její vyřešení je třeba použít informační stránku k filmu Da Vinci Code nebo navštívit některou ze služeb firmy Google.

Využití potenciálu Brownova příbehu

Kniha Šifra mistra Leonarda získala mezi čtenáři obrovskou oblibu, stejné téma teď chce využít Columbia Pictures ve filmu. Již obsazení filmu slibuje mnohé: Tom Hanks, Audrey Tautou nebo Jean Reno. Google chce silného příběhu využít také. Soutěžící postupně vyzkouší služby Google Search, Google Maps, Google SMS a Google Video.

Investice zkušeností inženýrů

Google do celé soutěže vložil i zkušenosti čtyřnásobného světového šampióna v puzzle Wei-Hwa Huang. Dylan Casey manažer značky a zábavy Google komentuje celou soutěž následovně: "Je to pro nás zcela něco nového. Můžeme sledovat chování uživatelů při používání našich služeb." Casey se brání označení této spolupráce jako inzertní dohoda. Jedná se spíše o rozsáhlou formu spolupráce, ze které budou mít výhodu obě strany.

Kryptex pro prvních 10 000

Prvních 10 000 uživatelů, kteří vyřeší všechny logické problémy postoupí do 48 hodinového finále. Vítěz soutěže získá prázdniny v New Yorku, Paříži, Londýně a Římě. Další ceny zahrnují například LCD televizor, notebook VAIO, přenosný navigační systém a podobné. Všech 10 000 uživatelů obdrží na památku repliku kryptexu, který je součástí filmového příběhu.

Inspirováno Da Vinci Code Promo Breaks New Marketing Ground for Google

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)