Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Zrcadlo blogosféry

16. 01. 2006 - 07:25

Tištěný magazín českých a slovenských weblogů, který se snaží zachycovat aktuální dění na internetu. Takové jsou cíle nového časopisu Blogosféra. Magazín je dostupný v tištěné podobě a online jako PDF soubor volně ke stažení.

První číslo magazínu BlogosféraVšímá si zajímavých událostí, osobností a textů, které by neměly zůstat v zapomnění. Přináší původní materiály a analýzy a přebírá nejlepší (subjektivně hodnocené) články z českých weblogů.

V prvním čísle magazínu Blogosféra si můžete přečíst základní informace o blogování, kde provozovat svůj blog, o jednom portálu pro blogy, několik novoročních příspěvků a rozhovor s blogerem. Jako první oběť si autoři magazínu vybrali moji maličkost. Takže se dozvíte něco málo i o tom, proč jsem se pustil do blogování, kdy nejčastěji příspěvky píšu nebo kde čerpám inspiraci.

Zveřejněné příspěvky jsou honorovány, ačkoliv se v prvním čísle většina přispěvatelů rozhodla svůj honorář věnovat na účet Nadace Terezy Maxové.

Zatím jsem neslyšel o žádném tištěném magazínu blogerů a to jak u nás, tak ani ve světě. Magazín je navíc evidován Ministerstvem kultury ČR (pod číslem MK ČR E 16269). Podle tiskového zákona je třeba zasílat povinný výtisk, který je archivován v Národní knihovně a dalších 18 knihovnách České republiky.

Autorům přeji hodně trpělivosti, šťastnou ruku při vybírání kvalitních příspěvků a hodně vydaných čísel.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)