Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Marketing 2.0

29. 12. 2005 - 08:18

Jason Fried - zakladatel projektu 37signals nedávno mluvil o několika zajímavých marketingových tricích pro marketing Webu 2.0. Můžete je využít při propagaci nových internetových produktů Webu 2.0, ale inspiraci najdete i pro ostatní internetové služby.

Nechte si některé funkce v záloze

Při spouštění nového projektu nevyplýtvejte všechny funkce již při spouštění. Některé si schovejte pro následující týden nebo příští měsíc. Uživatelé a zákazníci si budou myslet, že se aktivně věnujete vývoji produktu. I když vy zatím můžete slavit po barech ;o).

Pokaždé, když zveřejníte nové funkce, tak dáváte zákazníkům, uživatelům a novinářům něco, k čemu se mohou vyjadřovat nebo o čem se mohou bavit či psát.

Přidejte ozdoby

Basecamp umožňuje sledovat milníky i s kalendářem Apple iCal. Stránky věnované počítačům Macintosh by se nikdy službou Basecamp nezabývali bez této funkce. Basecamp prostě není produkt pro Macy. Ale tato drobnost změnila celou službu Basecamp v něco, co mohou řešit i stránky věnované Macům. A tyto diskuse přináší na stránky 37Signals mnoho návštěvníků.

Propagujte a vzdělávejte

37Signals vzdělávalo návštěvníky o jejich Yellow fade technique a tím získalo velké množství návštěvníků i na svě stránky.

Prozrazujte lidem své marketingové triky

Když prozradíte své marketingové triky ostatním, podobně jako to udělal Jason Fried, můžou se rozšířit. Podobně jako jsou publikovány tady nebo blogu Nivi.

Nivi - Marketing 2.0

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)