Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Příjemné prožití Vánoc

22. 12. 2005 - 19:50

Přeju všem pravidelným i nepravidelným čtenářům pohodový a příjemný prodloužený Vánoční víkend. Hlavně hodně pohody u nejen o Štědrém dnu, ale i po zbytek roku 2005 a stejně tak v následujícím roce 2006.

PF 2006

Ještě bych se rád podělil s dnešním zážitkem. Ačkoliv jsem se již dlouho nevyjadřoval k oblastem mimo internet, dnes udělám výjimku.

Na hlavním nádraží jsem viděl nahoře na schodišti bezradnou paní, která v ruce svírala těžký cestovní kufr. Bylo jasné, že chce jít dolů. Oba eskalátory bohužel fungovaly opačným směrem. Nabídl jsem se, že jí s tím kufrem pomůžu dolů. Paní se na mě usmála a odvětila: "Ďakujem, ale budem to muset zvládnút sama."

Na jednu stranu mě její odpověď překvapila, nicméně se není čemu divit. V dnešní době se člověk málokdy dočká ochotné pomoci od neznámého člověka, za kterou se neskrývá nic záludného. Mohla se domnívat, že jakmile její kufr popadnu, tak s ním uteču. Pravděpodobně jela na svátky za příbuznými a byla dopředu varována, že si má dávat pozor.

Tajně doufám, že to ještě není tak špatné, jak to občas vypadá... Přeju všem příjemné svátky a ať na svých cestách potkáváte co nejvíc dobrých lidí.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)